Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Möte

Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Symposium 15-16 November

Antibiotikaresistens är enligt världshälsoorganisationen WHO en global utmaning som allvarligt hotar den moderna medicinens framsteg och människors hälsa. Arbetet med att bromsa resistensutveckling och hantera problem på grund av uppkommen resistens aktualiserar många svåra etik- och värdefrågor på alla nivåer, från sjukvårdens vardag till global politik. Detta symposium är öppet för alla med intresse för dessa frågor och presenterar internationellt ledande forskare på området från Australien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Tyskland, och USA.
Symposiet är avgiftsfritt, men kräver förhandsanmälan då antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag: 20 oktober. Mer information, program och elektroniskt anmälningsformulär finns här:

Symposiet arrangeras av Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i samarbete med Centrum för antibiotikaresistensforskning, CARe, som inrättades 2016 och innefattar tvärvetenskaplig forskning och utbildning över sex fakulteter, samt samverkan med samhällsaktörer och näringsliv.

Datum & tid: 2017-11-15

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: Symposiet arrangeras av Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i samarbete med Centrum för antibiotikaresistensforskning, CARe

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1