Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare från GU bakom miljösmart hinder till Gothenburg Horse Show

  [2017-02-22] Under Gothenburg Horse Show hoppar hästarna i världseliten över många olika hinder. Men bara ett består av tidningspapper. En grupp forskare vid Göteborgs universitet har tagit fram det återvinningsbara hindret Ecoestrian som även innehåller textil och musselskal.

 • Säsongspremiär för Alltinget-podden

  [2017-02-21] Populära Alltinget på Göteborgs stadsbibliotek är tillbaka igen. I det första poddavsnittet för säsongen får kunskapspanelen med forskare svara på en mängd kluriga frågor. Bland annat handlar det om vad damm egentligen består av och när klockan uppfanns.

 • Politisk delegation besöker Kristineberg

  [2017-02-21] Isabella Lövins statssekreterare besöker måndagen den 27 februari Lovéncentret Kristineberg för att höra marina forskare från Göteborgs universitet berätta om klimatforskning och utvecklingssamarbeten.

 • Ökad förståelse för bakteriesamhällen genom nya statistiska metoder

  [2017-02-16] I en ny doktorsavhandling presenteras flera nya statistiska metoder för DNA-baserad analys av mikroorganismer. ¿ Mina metoder ökar vår förståelse för hur bakteriesamhällen är organiserade och fungerar, säger Viktor Jonsson, doktorand vid Göteborgs universitet.

 • Utredning föreslår att GU:s båda marina forskningsstationer blir kvar

  [2017-02-15] Det finns goda förutsättningar för Göteborgs universitets två marina forskningsstationer - Kristineberg och Tjärnö - att utvecklas till ett framtida forsknings- och innovationsnav för det marina klustret i Västsverige. Det är en av slutsatserna i den rapport om Sven Lovén Center som utredaren Axel Wenblad presenterade på onsdagen den 15 februari.

 • Forskar om evolution och alger

  [2017-02-14] Tre frågor till Ricardo Pereyra vid institutionen för marina vetenskaper som antagits som oavlönad docent i biologi med inriktning mot marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Forskar om hur stadsklimatet påverkas

  [2017-02-13] Tre frågor till Fredrik Lindberg vid Institutionen för geovetenskaper som antagits som oavlönad docent i naturgeografi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Viktigt behålla en mångfald av livsmiljöer i havet

  [2017-02-09] Att kunna behålla flera olika livsmiljöer inom ett ekosystem har stor betydelse för att systemet ska fungera bra. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

 • Rätt magkänsla viktig för vandrande laxfiskar

  [2017-02-09] Varför tillbringar laxfiskar så lång tid i farliga vatten på resan till havet? En ny avhandling vid Göteborgs universitet visar att svaret kan finnas i fiskens mage. De förändringarna som sker i magtarmkanalen när fisken flyttar från sött till salt vatten är nämligen helt nödvändiga för att den ska överleva vandringen.

 • Miljoner till forskning om framtidens undervattensrobotar

  [2017-02-08] Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, har beslutat dela ut 400 miljoner kronor till fyra projekt inom programmet "Industrial Research Centres" (IRC). Ett av projekten handlar om nästa generations maritima robotar. I detta projekt deltar marina forskare vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Naturvetenskap/GU på Twitter

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?