• Miljösmart hinder med i EM

[2017-08-17] Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-14] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Lär hur mikroplaster från kläder påverkar havet

[2017-08-07] EU-projektet Sea Change anordnar en aktivitet för allmänheten under Västerhavsveckan, där besökarna får möjlighet att lära sig om mikroplaster för att bli mer mikroplastmedvetna.

• Omtyckt sommarkurs om klimatförändringar

[2017-07-11] - Vi är så glada att den här kursen har ett så stort intresse, säger universitetslektorerna Torbjörn Gustavsson och Jörgen Bogren vid institutionen för geovetenskaper som håller i den populära sommarkursen Klimatförändringar/människa/samhälle.

• Första miljösmarta hindret i ett Europamästerskap

[2017-07-05] Nu tas ytterligare ett kliv vad det gäller samarbetet kring miljösmarta hinder inom ridsporten. Det nya milövänliga hindret Ecoestrian, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers, kommer att användas under Longines FEI EM i Ridsport i Göteborg och under Gothenburg Horse Show 2018.

• Nytt material kan förlänga livet för dialyspatienter

[2017-07-04] Ett nytt material som kan användas i utrustningen för bloddialys har utvecklats av en internationell forskargrupp med forskare från Göteborgs universitet. ¿ Vi har gjort en upptäckt som på sikt kan innebära ett genombrott för forskning och för behandling av njursjuka, säger professor Hans Elwing.

• Forskningsprojekt om tång och tångflugor

[2017-06-29] Nu träffas forskare och studenter från flera länder på Lovéncentret Tjärnö för att studera tång och tångflugor. Projektet pågår till och med den 2 juli.

• Världens största mangroveskog hotas av fördämning

[2017-06-29] Det största hotet mot den biologiska mångfalden i världens största mangroveregnskog är en ökad salthalt i vattnet. Även en ökande frekvens av svåra cykloner hotar regnskogen. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet.

• Drygt 800 forskare bjuds på vetenskapligt smörgåsbord

[2017-06-28] Måndagen den 3 juli dukas det upp till vetenskapligt smörgåsbord när över 800 forskare från hela världen kommer till Göteborg för att delta i konferensen Scientific smörgåsbord.

• Unikt fynd av europeisk stör i Lysekils hamn

[2017-06-27] I slutet av mars upptäckte skepparen och matrosen på färjan Carl Wilhelmsson en märklig fisk som flöt i Lysekils hamn. Nu visar DNA-tester vid Göteborgs universitet att det rördes sig om en fisk som är mycket ovanlig i svenska vatten.