Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • En mikrovärld väl fördold för det mänskliga ögat

  [2017-12-08] Ett världsomfattande forskarnätverk har tillsammans skapat en ny global databas för mikroorganismer. Målet är att kunna analysera så många av jordens mikrobiella samhällen som möjligt för att öka förståelsen för mikroorganismer

 • Kommenterar årets Nobelpris i fysik i SVT

  [2017-12-07] På söndag är det dags för nobelprisutdelning och astrofysiker Maria Sundin från Göteborgs universitet kommer att kommentera fysikpriset i SVT:s direktsändning från Nobelbanketten.

 • Framtida befolkningsökning skärskådas

  [2017-12-05] På drygt femtio år har jordens befolkning mer än fördubblats. Jordens resurser räcker idag inte till för en västerländsk levnadsstandard åt alla, än mindre för en ökande befolkning. Ett nytt forskningsprojekt fokuserar på befolkningsökningen och möjliga lösningar på problemet.

 • Anna Reymer får miljonanslag

  [2017-11-29] Hasselblad Science, Hasselbladstiftelsens naturvetenskapliga gren, har tilldelat forskningsanslag på en miljon kronor till Anna Reymer för sin forskning inom beräkningsbiokemi med fokus på att utveckla och tillämpa molekylära modelleringsverktyg.

 • Miljoner i forskningsbidrag från Formas

  [2017-11-28] Tolv forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten har tillsammans beviljats drygt 36 miljoner i anslag från Formas.

 • Saco listar framtidens jobb

  [2017-11-27] Kemister, matematiker, statistiker, lärare och receptarier kommer att ha lätt att få jobb inom de närmaste fem åren. Det visar Sacos årliga prognos av framtidens arbetsmarknad för akademiker.

 • Forskar om hur proteiner reagerar på ljus

  [2017-11-24] I cellen är det specialiserade proteiner, fotoreceptorer, som ger bakterier, växter och djur förmågan att uppfatta ljus. Fotoreceptorernas förmåga att svara på ljus studeras nu i en ny doktorsavhandling från Göteborgs Universitet.

 • Mindre utrotningsrisk för gamla djurarter

  [2017-11-16] De arter som är äldre löper mindre risk att utrotas än de arter som funnits kortare tid. Det framgår av en studie som nyligen publicerats av en internationell forskargrupp med forskare från bland annat Göteborgs universitet.

 • Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails

  [2017-11-15] Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails. Nytt projekt finansierat av Formas till FRAM-forskaren Prof. Ingela Dahllöf.

 • Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

  [2017-11-14] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.

Fler nyheter

Naturvetenskap/GU på Twitter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?