Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Dokumentation ger stöd för kunskapsförmedling om växtförökning

  [2017-06-20] Kunskap i hur växter förökas bevaras genom att den praktiseras, men när praktiken minskar begränsas kunskapsförmedlingen. Dokumentation kan då fungera som ett stöd för att förmedla förökningserfarenheter, konstateras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Alternativ fakta måste bekämpas med utbildning och bättre kommunikation

  [2017-06-19] I "Science, antiscience och Environmental Decision Making: A Call to Action" som presenteras i tidskriften Integrated Environmental Assessment and Management, hävdar fem miljöforskare från Storbritannien, Sverige, USA och Kanada att miljöbeslut i alltför många fall inte längre är rotade i vetenskapliga fakta och resultat. Istället är beslut i många fall starkt påverkade av värdebedömningar, politiska influenser, känslor och naiva uppmaningar till enkla lösningar, otillräckliga för en komplex värld.

 • Klimatförändringar ger de högsta temperaturerna i Stilla havet på 800 år

  [2017-06-19] El Niño är ett regelbundet återkommande väderfenomen i tropiska Stilla havet som har stor påverkan på klimatet, både regionalt och globalt. Ny forskning visar att havstemperaturen i området under de senaste decennierna är den högsta på 800 år.

 • FRAM arrangerar seminariet "Ny kemikalieskatt på elektronik - till vilken nytta?" på Almedalen

  [2017-06-14] Den 1 juli 2017 beläggs vissa elektroniska produkter med en ny kemikalieskatt för att minska mängden farliga flamskyddsmedel i vår hemmiljö. Åtgärden har väckt kritik. Är skatter som styrmedel rätt väg att gå för att nå ett miljömässigt ändamål?

 • Stora möjligheter för havsforskning med ny undervattensfarkost

  [2017-06-08] Snart har Göteborgs universitet sin första undervattensfarkost för forskningsbruk. Med den blir det möjligt att göra detaljerade studier av havsbotten på stora djup och kunna följa klimatet tusentals år tillbaka i tiden.

 • Sebastian Westenhoff ny ledamot i Sveriges unga akademi

  [2017-06-05] Sebastian Westenhoff, professor i biofysikalisk kemi, är en av sex framstående unga forskare som har valts in som nya ledamöter i Sveriges unga akademi.

 • Göteborgs universitet på The Ocean Conference

  [2017-06-02] Hur ska vi lyckas minska plasten i haven? Det är en av de stora frågorna som kommer att diskuteras när världsledare möts på FN: stora havskonferens som hålls i New York 5-9 juni.

 • De löser deckargåta i Upptäckarklubben

  [2017-06-01] Under vårterminen har barnen i Upptäckarklubben inte bara fått experimentera i naturvetenskap, utan de har också fått lösa ett brott. Och på avslutningsdagen avslöjades tjuven.

 • Pris till kulturvårdare

  [2017-05-31] Jan Rosvall och Nanne Engelbrektsson, som grundade institutionen för kulturvård år 1978 har fått Nordiska konservatorförbundets utmärkelse Bevare mig väl!

 • Delta i fototävling om havet

  [2017-05-30] Nu blir det tävling om bästa bild av havet. Alla kan delta oavsett ålder. Bilderna ska anknyta till framtidens havsforskare, den marina världen eller livet i havet som inte är synligt för blotta ögat. Bidragen ska vara inne senast den 2 juni.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Naturvetenskap/GU på Twitter

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://science.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-06-26