Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mattecoach på nätet

  [2017-10-16] Varje kväll måndag till torsdag kan högstadie- och gymnasieelever få hjälp med sina matteproblem genom chatten Mattecoach på nätet. De som svarar är lärarstudenter, som ser många fördelar förutom att ha ett extraknäck. En riktig win-win-situation alltså.

 • Gabi Dolff-Bonekämper ny gästforskare vid Institutionen för kulturvård / Curating the City

  [2017-10-12] Gabi Dolff-Bonekämper, professor i Denkmalpflege (ung. kulturminnesvård) på Institutionen för urban och regional planering vid Berlins Tekniska Universitet, är gästforskare vid Göteborgs universitet under hösten 2017.

 • De får anslag från Stiftelsen för strategisk forskning

  [2017-10-12] SSF, Stiftelsen för strategisk forskning, finansierar nu tolv nya industridoktorander. Av de tolv bidragen går två till Göteborgs universitet och naturvetenskapliga fakultetens forskare.

 • Forskare: Den globala vindhastigheten har minskat sedan 1960

  [2017-10-06] Vindhastigheter runt om i världen verkar minska i ett fenomen som på engelska kallas "stilling" och forskare hoppas kunna ta reda på varför. - Minskande vindhastigheter kan bland annat påverka spridningen av föroreningar i storstäder och därmed påverka människors hälsa, säger Cesar Azorin-Molina, forskare vid institutionen för geovetenskaper i en intervju i tidningen Horizon.

 • Vill öka skyddet för ålgräs

  [2017-10-05] Utbredningen av ålgräs i skandinaviska vatten har halverats sedan början av 1900-talet, i Bohuslän med över 60 procent eller cirka 12 500 hektar sedan 1980-talet. Nu presenterar Havs- och vattenmyndigheten, HaV, ett åtgärdsprogram för att vända utvecklingen.

 • Kemipriset för avbildning av livets molekyler

  [2017-10-04] Årets nobelpris i kemi 2017 går till tre forskare för avbildning av livets molekyler och en mikroskopiteknik som har revolutionerat biokemin.

 • Forskare ställer ut sina bilder på Fotografiska

  [2017-10-04] Göteborgs universitets marina forskare Fredrik Pleijel använder fotografering i sin forskning. Nu ställer han ut bilder på havsborstmaskar på Fotografiskas höstsalong.

 • Kommenterar nobelpriset i fysik

  [2017-10-03] Astrofysiker Maria Sundin och professor Måns Henningson kommenterar årets nobelpris i fysik 2017. Priset går till tre amerikanska forskare för deras banbrytande forskning om gravitationsvågor. ¿ Det här är så roligt för hela fysiken och astrofysiken. Jag är jätteglad, säger Maria Sundin.

 • Marina arter hotas av gruvdrift på havsbotten

  [2017-10-03] Gruvdriften i havet utgör en fara för djuren djupt nere på havsbottnarna. En ny forskningsstudie beskriver den vanligaste arten, ett svampdjur, som nu kan användas för att reglera gruvdriften och bättre förstå dess miljöpåverkan.

 • Ny bok om livet i villaträdgården

  [2017-09-29] Många som bor i villa ägnar sig åt trädgård. I boken Ett eget utomhus, som presenteras på årets bokmässa, utforskas vardagens trädgårdsliv.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Naturvetenskap/GU på Twitter

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://science.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-10-18