Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • På växtvandring i Kina

  [2017-04-27] De åker till i Kina för att vandra i den skotske växtjägaren George Forrests fotspår. Syftet är att undersöka vilka växter som fortfarande finns kvar hundra år efter växtjägarens expeditioner i provinsen Yunnan i sydvästra Kina.

 • Mattias Goksör universitetsstyrelsens prorektorskandidat

  [2017-04-25] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte idag, tisdag 25 april, att föra fram endast en kandidat som ny prorektor för Göteborgs universitet. Det är Mattias Goksör, prefekt vid institutionen för fysik, som presenteras för den rådgivande hörandeförsamlingen 19 maj.

 • Forskar om utsläpp av växthusgaser från marken

  [2017-04-20] Tre frågor till Åsa Kasimir vid institutionen för geovetenskaper som antagits som oavlönad docent i naturgeografi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Annika Ekdahl och Tandong Yao utsedda till hedersdoktorer

  [2017-04-19] Textilkonstnären Annika Ekdahl och klimatforskaren Tandong Yao har utsetts till hedersdoktorer vid Naturvetenskapliga fakulteten.

 • Berömd Harvardprofessor på besök

  [2017-04-18] Under våren får Göteborg besök av Scott Edwards, världskänd professor i evolutionsbiologi från Harvard University. Den 19 april håller han i en föreläsning öppen för allmänheten.

 • "Flaskpost" från djupet: hur långt ner kan det finnas liv?

  [2017-04-11] En tvärvetenskaplig forskningsgrupp under ledning av forskare från universitetet i Utrecht, med deltagare från bland annat Göteborgs universitet, har funnit nya ledtrådar till hur djupt ner i jordens inre det kan finnas liv, på planetens djupaste plats: Challengerdjupet i Stilla havet.

 • Nya masterprogram kombinerar ämnesstudier med pedagogik

  [2017-04-10] Våren 2015 startade Göteborgs universitet ett snabbspår för naturvetare som ville få en lärarexamen. Nu utvecklas konceptet ytterligare när ämnesstudier kompletteras med pedagogik i nya masterprogram.

 • Jonerna är viktiga för växternas energifabriker

  [2017-04-07] Fyra frågor till forskaren Cornelia Spetea, som är redaktör för en ny bok som handlar om växternas energifabriker.

 • Naturligare odlingsmiljö gynnar laxbestånd

  [2017-04-06] Ju mer laxfiskars odlingsmiljö liknar naturens ju bättre rustade blir fiskarna att klara övergången från odlad till vild miljö. En ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet visar hur kompensationsodlingar, odlingstankar där fiskarna föds upp, kan bli bättre genom enkla åtgärder.

 • Gustafssonpriset i matematik

  [2017-04-03] Hans matematik bygger oväntade broar: Robert Berman, professor i matematik vid Chalmers, får årets Göran Gustafssonpris i matematik av Kungliga Vetenskapsakademien.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Naturvetenskap/GU på Twitter

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://science.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-04-27