Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Världsvattendagen lyfter fram vattens betydelse

  [2017-03-22] Idag är det Världsvattendagen. Den sker varje år den 22 mars med målet att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former.

 • Ung forskare prisas för projekt

  [2017-03-16] Göteborgssemifinalen i Utställningen Unga Forskare bjöd på mängder av spännande bidrag om allt ifrån vattenfiltrering till månens hastighet. En nytänd forskarstjärna lyste extra starkt: Alice Evertsson med sitt projektarbete om hur man kan använda askan från brända sopor för att tillverka betong.

 • Tredimensionella strukturer visar vägen för framtida läkemedel

  [2017-03-14] Forskare vid Göteborgs universitet har i samarbete med internationella forskare tagit fram nya kemiska föreningar som på sikt kan leda till nya läkemedel mot cancer, ledgångsreumatism och psoriasis.

 • Bättre förståelse för havsförsurningens effekter med ny metod

  [2017-03-13] En ny metod kan förklara de uppenbart motstridiga resultat som finns om effekterna av havsförsurning på marina organismer. Studien publiceras nu i den vetenskapliga tidskriften Nature Ecology and Evolution.

 • Forskar om läkemedel som ska bromsa antibiotikaresistens

  [2017-03-09] Resistansen mot antibiotika är en av världens stora framtidsutmaningar. Forskare vid Göteborgs universitet undersöker nu hur resistens överförs mellan bakterier. Målet är nya läkemedel som kan fungera som broms mot utvecklingen av resistens.

 • Med rosa mössa för kvinnors rättigheter

  [2017-03-08] Handarbetsaktivism har det senaste decenniet vuxit till en global rörelse för att uttrycka åsikter i det offentliga rummet. Idag på internationella kvinnodagen den 8 mars bär kvinnor världen över rosa mössa för kvinnors rättigheter. I Göteborg blir det både demonstration och körhappening.

 • Ny professor i matematik

  [2017-03-03] Fem frågor till Axel Målqvist, som utnämnts till professor i matematik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Stort anslag till forskning i fysik

  [2017-03-03] Professor Johan Åkerman har fått ett forskningsanslag på närmare 23 miljoner kronor från Vetenskapsrådet inom Bidrag till forskningsmiljö naturvetenskap och teknikvetenskap. - Det känns förstås väldigt bra att kunna fortsätta vårt framgångsrika forskningssamarbete mellan Göteborgs universitet och KTH inom ramen för det här anslaget, säger Joha Åkerman.

 • Professor som forskar om miljögifters effekter

  [2017-03-02] Fem frågor till Ingela Dahllöf, som utnämnts till professor i miljövetenskap med inriktning mot ekotoxikologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Breddad turismforskning på Göteborgs universitet skall bidra till en mer hållbar turismnäring

  [2017-03-02] För att möta branschens kunskapsbehov breddar nu Centrum för turism vid Göteborgs universitet sin verksamhet genom att knyta till sig nya ämnesområden. Utvecklingen är ett naturligt steg för att möta besöksnäringens kunskapsbehov i sin strävan efter att bli både konkurrenskraftig och hållbar.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Naturvetenskap/GU på Twitter

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://science.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-03-22