Berömd Harvardprofessor på besök

Nyhet: 2017-04-18

Under våren får Göteborg besök av Scott Edwards, världskänd professor i evolutionsbiologi från Harvard University. Den 19 april håller han i  en föreläsning öppen för allmänheten.

Under tio veckor kommer Scott Edwards att leda ett tvärvetenskapligt forskningsprogram vid Centrum för grundläggande vetenskaper, ett samarbete mellan Göteborgs Universitet och Chalmers.

Scott Edwards blir även associerad till det nybildade Centrum för Globala Biodiversitetsstudier där han kommer leda dess Advisory Board.

Den 19e april får alla som vill chansen att lyssna och träffa honom. Evenemanget är kostnadsfritt och hålls på engelska.

För kaffe och bulle krävs registrering, annars är det bara att dyka upp. Välkomna!!

Föreståndare för nybildade Centrum för Globala Biodiversitetsstudier är professor Alexandre Antonelli.

14.00 Welcome! - Karin Hårding, GoCas representative
14.05 Pam Fredman, rektor GU
14.10 Stefan Bengtsson, rektor Chalmers
14.15 Alexandre Antonelli, director Gothenburg Global Biodiversity Centre
14.25-15.10 Scott Edwards (Harvard University), Origins of Biodiversity: Birds, Dinosaurs and DNA
15.10-15.30 Questions and discussion
15.30-16.00 Coffee, cake and continued discussions. Informal poster session (if you want to share a poster please contact karin.harding@bioenv.gu.se).

Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A, Wallenbergsalen

Karin Hårding, karin.harding@bioenv.gu.se, 031-786 3644, 0738-172751

Alexandre Antonelli, alexandre.antonelli@bioenv.gu.se, 031-786 2557

Foto:

Överst professor Scott Edwards. Underst professor Alexandre Antonelli.

Här finns vi också

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2014-11-21