Avancerad utbildningskurs i mikrokirurgi

Nyhet: 2014-05-21

Kirurger och veterinärer från Sverige, Italien och flera andra europeiska länder har samlats i Zoologihuset på Göteborgs universitet för att få fortbildning i mikrokirurgi. Utbildningen är unik i sitt slag genom att det är den enda fortbildningskursen i Norden för avancerade mikrokirurgi.

Sedan 2013 driver professor Michael Axelsson, vid Institutionen för biologi och miljövetenskap, tillsammans med ett antal kirurger från Sahlgrenska sjukhuset samt universitetsveterinär Lars Ewaldsson, mikrokirurgikurser på Göteborgs universitet.

Två olika kurser erbjuder universitetet; en för doktorander och en avancerad kurs för kirurger. Projektet spänner över två fakulteter, Sahlgrenska akademin och Naturvetenskapliga fakulteten och är även ett samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

På kursen medverkar gästföreläsare från Italien och deltagarna kommer från flera olika länder i Europa.

Hör mer om kursen i radioreportaget där Michael Axelsson, Lars Ewaldsson och handkirurgen Anders G Nilsson intervjuas.

Från vänster: Michael Axelsson, Anders G Nilsson, Lars Ewaldsson och Paolo Sassu.

Även info på microsurgery.se

Michael Axelsson
Professor, Institutionen för biologi och miljövetenskap
Tel: 031-786 3689,E-post: michael.axelsson@bioenv.gu.se