Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris till Göteborgsforskare

Nyhet: 2013-01-29

Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris i organisk kemi har i år tilldelats Per Ahlberg, professor emeritus i organisk kemi vid Göteborgs universitet.

Per Ahlberg har fått priset för sina djärva, fundamentala studier av organiska reaktionsmekanismer med bland annat spektroskopiska metoder.

Hans insatser har fått stor betydelse för organisk syntes och för förståelsen av centrala organiska reaktioner, bland annat väteomlagringar, kondensationsreaktioner och enantioselektiva synteser.

Per Ahlberg är sedan längre en av landets främsta kemister och har fått ett stort internationellt erkännande.

Här finns vi också

Pressrum

Hitta aktuell pressinformation från Naturvetenskapliga fakulteten