Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet arbetar med naturvetenskaplig och matematisk utbildning och forskning.

Fakulteten med dess sju institutioner samlar forskning och utbildning inom biologi, geovetenskaper, fysik, kemi, kulturvård, marina vetenskaper, matematik, miljövetenskap och molekylärbiologi.

Vår forskning spänner över stora områden – allt ifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Unikt för landet är forskningen inom kulturvård. Göteborgs universitet är också ett av de ledande i Europa inom marin forskning.

Miljöbilder från Naturvetenskapliga fakultetens verksamhet

Vi utbildar framtidens naturvetare och matematiker. De kommer att kunna vara med och lösa många av framtidens utmaningar. Möjligheterna för nästa generations naturvetare är oändliga. Vi erbjuder utbildning på grundnivå, på avancerad nivå och på forskarnivå med nära kopplingar till vår forskning.

SNABBFAKTA OM FAKULTETEN:

6 697

studenter

108

professorer

163

doktorander

730

anställda
Lediga jobb

Lediga anställningar

Sök lediga jobb på Göteborgs universitet

Bibliotek

Inom det naturvetenskapliga området.

För medarbetare

Här hittar du fakultetens intranät.

Science Faculty Magazine

Läs om aktuell naturvetenskaplig forskning.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?