Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läraranställningar & docentur

Läraranställningar

Lärarrekrytering syftar till anställning av professorer, universitetslektorer och biträdande lektorer. Det inkluderar också adjungeringar och befordringar. 

Docentur

Docentinstitutionen är en betydelsefull och värdefull del av högskoleorganisationen. Fakultetsstyrelsen vid Naturvetenskapliga fakulteten antar lärare och forskare som oavlönad docent om det bedöms vara till nytta för forskning och utbildning inom fakulteten samt för fakultetens kontakt- och informationsverksamhet.

Antagning som oavlönad docent innebär inte en anställning vid universitetet men kan ses som ett led i en akademisk karriär. Docenter utgör en integrerad del av fakultetens samlade lärarkår, vars uppgift är att bedriva forskning och undervisning. Innehavare av en docentur har både vetenskaplig och pedagogisk kompetens med en nära anknytning till en institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.

Fakulteten kan anlita docenten för uppdrag såsom fakultetsopponent, ledamot av betygsnämnd, forskarhandledare, föreläsare inom grund- eller forskarutbildning eller annan vetenskaplig verksamhet eller verksamhet av nytta för högskolans forskning och utbildning. På detta sätt får även personer som inte innehar lärartjänst en naturlig koppling till Naturvetenskapliga fakulteten.

 

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?