Beredningsgrupp för ny fakultetsstyrelse tillsatt

Nyhet: 2017-10-31

Fakultetsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 26 oktober om sammansättning av beredningsgrupp och fakultetsstyrelse för perioden 2018-07-01 – 2021-06-30.

Fakultetsstyrelsen ska bestå av 13 ledamöter, varav majoriteten ska vara vetenskapligt eller konstnärligt kompetenta. Den ska ha följande sammansättning: dekan, prodekan, sju vetenskapligt eller konstnärligt kompetenta ledamöter från vardera av fakultetens sju institutioner, en representant från verksamhetsstödet samt tre representanter för studenterna. Vidare beslutade fakultetsstyrelsen att två externa representanter ska knytas till fakultetsstyrelsen, personer som kan bidra med ett utifrånperspektiv. Dessa personer får närvaro- och yttranderätt, men inte rösträtt.

Beredningsgruppen för mandatperioden ska bestå av en vetenskapligt eller konstnärligt kompetent representant från respektive institution samt en representant för verksamhetsstödet. För frågor som gäller beredning av förslag till dekan och prodekan får studentkåren utse två representanter för studenterna.

Följande personer har utsetts att ingå i beredningsgrupp för mandatperioden:
Gisela Brändén
Elin Götmark
Dag Hanstorp
Kjell Nordberg
Håkan Pleijel
Katarina Saltzman
Lotta Willerstrand
Thomas Zack

Beredningsgruppen ska anordna val av ledamöter och rådgivande val av dekan och prodekan senast i mars 2018.

Protokoll fakultetsstyrelsen 2017-10-26

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22