Handlingsplan för utvecklingsarbete av marin infrastruktur

Nyhet: 2017-03-07

Efter att Axel Wenblad presenterade sin rapport om den marina infrastrukturen träffades rektor Pam Fredman och dekan Elisabet Ahlberg för att stämma av det fortsatta arbetet. Rektor gav dekan i uppdrag att driva ett implementerings- och utvecklingsarbete med utgångspunkt i Wenblads förslag.

– Fakultetsstyrelsen fick en första information på sammanträdet 9 mars. Målsättningen är att fakultetsstyrelsen fattar ett inriktningsbeslut under våren 2017 om att institutionen för marina vetenskaper ska bli värd för Lovéncentret, säger dekan Elisabet Ahlberg. Alla prefekter blir informerade vid ordinarie prefektråd.

Enligt handlingsplanen ska en ny organisation vara på plats 1 januari 2018. Implementering inklusive samordnings- och rationaliseringsarbete samt organisatorisk överflyttning sker under 2017.

Program och strategier för hur institutionerna ska använda forskningsstationerna och fartyget utgör grunden för infrastrukturerna och är högt prioriterat.

– Institutionerna får i uppdrag att beskriva om och hur den marina infrastrukturen kommer att utnyttjas på kort och lång sikt inom utbildning, forskning och samverkan.

När det gäller Axel Wenblads förslag om fler externa aktörer på Kristineberg så har Lena Gipperth utsetts till projektledare för en implementeringsgrupp. Axel Wenblad kommer att engageras under som ordförande – engagemanget kommer att finansieras från centralt håll.

Läs minnesanteckningarna från mötet den 24 februari

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22