Stort intresse för sabbaticalprogrammet

Nyhet: 2017-10-31

Den 3 oktober stängde ansökan för sabbaticalvistelser under 2018 och 2019. Intresset har ökat kraftigt jämfört med den förra ansökningsperioden.
- Vi har fått in många bra ansökningar från ett antal motiverade forskare och lärare, säger vicedekan Deliang Chen.

Naturvetenskapliga fakultetens sabbaticalprogram startade 2013. Målsättningen är utveckling och förnyelse av forskningen genom att deltagarna i programmet fritt och på heltid får ägna sig åt forskning i en internationell miljö. I förra utlysningen sökte sammanlagt nio personer, och i den här utlysningen har 17 personer sökt. Överlag är det fler män än kvinnor som söker, och alla institutioner är representerade.

- Jag tror att ökningen kan bero på att det finns en större kunskap och medvetenhet om programmet i organisationen nu. Det tar alltid tid att etablera en sådan här satsning, säger Deliang Chen, vicedekan med ansvar för forskningsfrågor.

Avsikten med programmet är att det ska vara till nytta såväl för individen som i ett vidare perspektiv, exempelvis genom karriärutveckling, utveckling av forskningsidéer, kunskap om nya tekniker och metoder samt utveckling av samarbeten.

De här personerna har fått sina ansökningar beviljade:

Alexandre Antonelli, institutionen för biologi och miljövetenskap
Malin Celander, institutionen för biologi och miljövetenskap
Alexander Dmitriev, institutionen för fysik
Mark Johnson, institutionen för geovetenskaper
Bosse Lagerqvist, institutionen för kulturvård
Hans Linderholm, institutionen för geovetenskaper
Bengt Oxelman, institutionen för biologi och miljövetenskap
Johan Åkerman, institutionen för fysik

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22