Tips! Nyhetsbrev om högre utbildning, forskning och sektorn

Nyhet: 2017-11-06

Det finns flera nyhetsbrev att prenumerera på för den som är intresserad av frågor rörande högre utbildning. Här följer ett axplock av tips på externa kostnadsfria nyhetsbrev för dig som är intresserad av att följa nyheter inom forskning och högre utbildning.

Nyhetsbrev från forskning.se

Forskning.se är en nyhetssajt som sammanställer och publicerar forskningsresultat och forskningsnyheter. Forskning.se drivs som ett samarbete mellan myndigheter och stiftelser som finansierar forskning samt majoriteten av landets högskolor och universitet, bland annat Göteborgs universitet.

Nyhetsbrev från forskning.se (extern länk)

Nytt från Universitetskanslersämbetet

I nyhetsbrevet presenterar Universitetskanslersämbetet (UKÄ) sina senaste analyser, utredningar, rapporter och granskningar.

Nytt från Universitetskanslersämbetet (UKÄ:s webbplats)

Universitetslärarens nyhetsbrev

Universitetsläraren är fackförbundet Sveriges universitetslärare och forskares (SULF) medlemstidning. Nyhetsbrevet är en samling av artiklar från tidningens nätupplaga där de rapporterar nyheter från sektorn.

Universitetsläraren (extern webbplats)

Internationellt om högskolan

En gång i veckan skickar Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) nyhetsbrevet Internationellt om högskolan. Nyhetsbrevet förmedlar nyheter om högre utbildning i andra länder genom korta sammanfattningar på svenska.

Internationellt om högskolan (SUHF:s webbplats)

Inside: Om europeisk och internationell forskning och utveckling (FoU)

Vinnova skickar ut nyhetsbrevet Inside som syftar till att hålla läsaren uppdaterad om Horisont 2020 - EU:s forsknings- och innovationsprogram, EUREKA, Eurostars och andra europeiska och internationella FoU-program. Inside utkommer cirka tio gånger per år.

Inside (extern länk)

Nyhetsbrev från SUHF

Förutom Internationellt om högskolan har Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) även ett ”nationellt nyhetsbrev” som skickas ut cirka tre gånger per år. Det nationella nyhetsbrevet handlar om förbundets verksamhet, såsom deras senaste publikationer, kommande arrangemang och korta notiser om nya personer på ledningspositioner i sektorn.

Nyhetsbrev från SUHF (SUHF:s webbplats)

Forskningsrådens nyhetsbrev

Flera forskningsråd har nyhetsbrev som oftast innehåller deras senaste publikationer, utlysningar och bidragsbeslut. Vissa av forskningsrådens nyhetsbrev innehåller även allmänna forskningsnyheter som inte är direkt kopplade till rådet. Här följer ett urval av nyhetsbrev från olika forskningsråd:

Universitets- och högskolerådets olika nyhetsbrev

Universitets- och högskolerådet (UHR) har fyra olika nyhetsbrev som vänder sig till specifika målgrupper.

• Den globala skolans nyhetsbrev
  • Nyhetsbrev för dig som arbetar som vägledare
  • Nyhetsbrev om internationellt samarbete och utbyte
  • Nyhetsbrev om praktik och arbete inom EU:s institutioner

Universitets- och högskolerådets nyhetsbrev (UHR:s webbplats)

Tips för medarbetare

Detta är en del i en serie av tips som publiceras på Medarbetarportalen varje måndag under hösten. Har du ett tips att dela med dig av eller ett önskemål som vi borde skriva om? Hör av dig till medarbetarportalen@gu.se. Det kan till exempel röra en programvara eller annat verktyg få känner till, ett trick i ett system som gör arbetsdagen lättare eller övningar i kontorsgymnastik. Tänk på att tipset ska vara relevant för så många medarbetare som möjligt.

Tidigare publicerade tips

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22