Naturvetenskapliga fakulteten i media

Nedan hittar du ett urval pressklipp med aktuella naturvetenskapliga nyheter.

Aktuella pressklipp

Hasselbladstiftelsen stödjer marin gästforskare

[2015-06-24] Hasselbladstiftelsen finaniserar nu en gästprofessur vid den nya marina institutionen på Göteborgs universitet.

[Göteborgs Universitet]

Kloning ger yngre sjöstjärnor

[2015-06-23] Sjöstjärnor som förökar sig genom kloning åldras långsammare än de som förökar sig sexuellt, enligt en ny forskningsstudie.

[Ny Teknik]

Därför är i dag den längsta dagen

[2015-06-21] Kämpa, solen! Vi älskar när du lyser upp våra dagar.Men solen viker sig inte för smicker.

[Nerikes Allehanda]

Nu går vi mot mörkare tider 18.38 på söndagskvällen inträffat sommarsolståndet. Sen blir det mörkare.

[2015-06-21] Kämpa, solen! Vi älskar när du lyser upp våra dagar. Men solen viker sig inte för smicker.

[Göteborgs-Posten]

Årets längsta dag

[2015-06-21] Astronomi/TT Kämpa, solen! Vi älskar när du lyser upp våra dagar.Men solen viker sig inte för smicker.

[Na.se]

High Carbon Levels Can Make It Harder For Plants To Grow (that's just duckey!)

[2015-06-14] High Carbon Levels Can Make It Harder For Plants To Grow by Natasha Geiling at Think Progress http://thinkprogress.org/climate/2015/06/13/3669094/carbon-dioxide-could-mean-less-nutritious-plants/ "SNIP...............

[Democratic Underground]

Increased Carbon In The Atmosphere Might Hinder Plants’ Ability To Absorb Nutrients

[2015-06-13] (Before It's News) First published on ClimateProgress.org, a project of the Center for American Progress Action Fund, which was recently named one of Time magazine’s Top 25 blogs of 2010.

[Before It's News]

Koldioxid försvårar växters näringsupptag

[2015-06-13] Stigande halter av koldioxid i luften påverkar växters upptag av

[ATL Lantbrukets Affärstidning]

Global warming: High carbon in air affects crop nutrient quality

[2015-06-13] Yet another study warns that global warming could affect the quality of crops by inhibiting nutrient absorption.

[International Business Times UK]

Higher carbon dioxide reduces plants’ ability to absorb nutrients

[2015-06-12] GOTHENBURG, Sweden, June 12 (UPI) — Increased carbon dioxide in the air decreases plants’ ability to absorb nitrogen, even in plants whose growth has not been affected by the change, according to a new study.

[Breitbart]