Naturvetenskapliga fakulteten i media

Nedan hittar du ett urval pressklipp med aktuella naturvetenskapliga nyheter.

Aktuella pressklipp

I ny anläggning kan forskare studera hur stjärnor bildas

[2015-05-26] I den nya svenska anläggningen Desiree kan forskarna studera de processer som sker i interstellära mediet och hur stjärnors bildas.

[Göteborgs Universitet]

Havets barnkammare hotad Färre algätare rubbar den ekologiska balansen.

[2015-05-25] Havets barnkammare är hotad när algbetare och snäckor försvinner.

[Göteborgs-Posten]

Havets ängar hotas när märlkräftor och snäckor minskar

[2015-05-25] En rik förekomst av arter som små algätande djur är ett skydd mot påväxt, visar en unik internationell studie. När algbetare som märlkräftdjur, tångråsuggor och snäckor försvinner i haven rubbas den ekologiska balansen.

[Forskning.se]

Nyaste rönen från odling av hummer i Bohuslän

[2015-05-25] Odling av svensk hummer och havskatt – fungerar det?

[Båtliv]

Daggmaskar blåste till fjälls

[2015-05-23] Mysteriet med de levande daggmaskar som hittades på snön på ett lågfjäll i Norge i april kan vara löst.

[Sameradion & SVT Sápmi]

"Daggmaskregn" har fått sin förklaring "Det är möjligt att våra maskar tagit sig till fjället på liknande sätt."

[2015-05-22] "Regnet"

[Göteborgs-Posten]

Gåtan om daggmaskregn på fjället närmare sin lösning

[2015-05-22] De daggmaskar som hittades i tusentals uppe på ett norskt fjäll i april har nu identifierats. Fenomenet är ovanligt och händelsen har förbryllat forskarna.

[Göteborgs Universitet]

Panamanäset en förutsättning för artrikedomen i regionen

[2015-05-18] Utbytet av arter mellan Nord- och Sydamerika har inneburit att det skapats en av de mest biologiskt artrika regionerna på jorden.

Focus on the Regional Impact of Climate Change

[2015-05-12] The recently published Second Assessment of Climate Change for the Baltic Sea Basin makes an important contribution to understanding variations in the climate.

[ScienceNewsline]

Focus on the regional impact of climate change

[2015-05-12] (0) The recently published Second Assessment of Climate Change for the Baltic Sea Basin makes an important contribution to understanding variations in the climate.

[Juraforum.de]