Pressmeddelanden

• Europas havsöring i fokus

[2017-05-12] Nu samlas forskare från 15 olika länder i en gemensam arbetsgrupp för att få en överblick över havsöringen i Europa och hitta modeller för den bästa förvaltningen.

• Polygami bromsar utvecklingen av nya arter

[2017-05-11] Att ha flera partners släcker ut genetiska skillnaderna mellan populationer och saktar ner utvecklingen mot nya arter. Det visar en internationell studie av fåglar.

• Troligen ökad algblomning i framtiden

[2017-05-08] Algblomning kan på grund av klimatförändringarna inträffa tidigare på säsongen. Och Östersjöområdet kan i framtiden drabbas särskilt hårt. - Östersjön är ett känsligt område som utnyttjas av många människor. Därför är eventuella framtida påverkningar intressanta att studera, säger biologen Maria Karlberg.

• Även fiskar kan få värmeslag

[2017-04-28] Fiskar kan anpassa sig till ökande havstemperaturer, men inte alla. Det finns risk för att hela populationer kan dö ut när klimatet förändras. Och det är troligen fiskens hjärta, som avgör i hur varmt vatten en fisk kan leva. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.

• På växtvandring i Kina

[2017-04-27] De åker till i Kina för att vandra i den skotske växtjägaren George Forrests fotspår. Syftet är att undersöka vilka växter som fortfarande finns kvar hundra år efter växtjägarens expeditioner i provinsen Yunnan i sydvästra Kina.

Fler pressmeddelanden

Prenumerera via RSS