Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pressmeddelanden

 • Mindre utrotningsrisk för gamla djurarter

  [2017-11-16] De arter som är äldre löper mindre risk att utrotas än de arter som funnits kortare tid. Det framgår av en studie som nyligen publicerats av en internationell forskargrupp med forskare från bland annat Göteborgs universitet.

 • Mareld ett försvar mot fiender

  [2017-11-06] Mareld har fascinerat människor i alla tider. Forskare från Göteborgs universitet belyser i en ny studie vad det är som styr mareldens ljusintensitet.

 • Fönster som värmekälla istället för energitjuv

  [2017-10-26] Fönster har betydelse för ljusinsläpp och estetik i de hus som vi bor och arbetar i. Nackdelen är att stora glasytor stjäl värme och slösar stora mängder energi. Nu har en forskargrupp hittat en lösning på problemet.

 • Att använda rätt strategi i en komplex miljö

  [2017-10-20] Att använda rätt sökstrategi är avgörande inom många aktiviteter. Men de hittills rådande strategierna har inte tagit tillräcklig hänsyn till att de flesta miljöer innehåller hinder av olika slag. Det visar en ny studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

 • Framtidens läkemedelsmolekyler under luppen

  [2017-10-19] Hur läkemedelsmolekyler rör sig i lösning är fokus för en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet. - Det krävs en balans mellan hur rörliga läkemedelsmolekyler bör vara för att de ska kunna binda optimalt till sina läkemedelsmål i kroppen, alltså de proteiner som medicinen ska påverka, säger Emma Danelius, författare till avhandlingen.

Fler pressmeddelanden

Prenumerera via RSS

Prenumerera på pressmeddelanden

Sidansvarig: Carina Eliasson|Sidan uppdaterades: 2011-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?