Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Experter på läkemedel

Det stora flertalet receptarier jobbar idag inom Apoteket. Som receptarie är du expert på läkemedel och ansvarar för att kunderna får rätt läkemedel och rätt kunskap om hur läkemedlen ska användas. Du jobbar mycket med kommunikation och rådgivning.

I och med att fler och mer komplicerade läkemedel introducerats blir även receptariens roll mer omväxlande. Egenvård (det vill säga användning av receptfria preparat) och förebyggande hälsovård är allt viktigare områden där receptarier spelar en stor roll. Inte minst vid rådgivning om vilka läkemedel kunden ska välja och när man bör uppsöka sjukvården.

Förutom arbete inom öppenvårdsapotek finns receptarier inom sjukhusapotek, dosapotek, produktionsenheter och med läkemedelsinformation. Receptarier kan också vara verksamma inom läkemedelsindustri, myndigheter och vid biovetenskapliga forskningslaboratorier.

 

 

Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2010-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?