Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fortbildning för lärare

Naturvetenskap är ett ämnesområde som utvecklas hela tiden, och efterfrågan på lärarfortbildning ökar. Fakulteten ordnar enskilda fortbildningsdagar, särskilda fortbildningskurser som löper över en termin och poänggivande kurser särskilt lämpade för lärare.

Förutom särskilda fortbildningsaktiviteter bjuder fakulteten in till olika typer av lärarträffar. Vi tipsar även om andra lärararrangemang som genomförs i Göteborg, där våra universitetslärare deltar.

Särskilda fortbildningsdagar

Fortbildning v. 44

Under vecka 44 erbjuder vi fortbildning för dig som är gymnasielärare i naturvetenskapliga ämnen. De senaste åren har det framför allt varit matematik, fysik och kemi som under var sin dag ordnat fortbildning i form av inspirationsföreläsningar och workshops.

Fortbildningskurser för lärare

Lärarlyftet II

Läs mer om lärarlyftet II på www.lararlyftet.gu.se

Lärarfortbildning för årskurserna F-9

Tillsammans med Göteborgs stad och Center för Skolutveckling har fakulteten tagit fram fortbildningskurser för lärare i årskurs F-9. Kurserna är poänggivande och riktar sig i första hand till arbetslag eller spår, men enstaka lärare får givetvis också anmäla sig till kurserna.

Att läsa naturen, 7,5 hp
Havet i klassrummet, 7,5 hp

Fler poänggivande kurser för lärare

Virtue - Naturvetenskap för skolan, 7,5 hp
Kursen baseras på Virtue och bygger på skoleelvers undersökningar av påväxt på nedsänkta rack av plastskivor i olika miljöer. Kursen ges på kvartsfart och är nätbaserad.

Laboratory Training Course for Teachers in Biotechnology: CSI Göteborg, 7.5 hp
Popuär sommarkurs som lämpar sig för lärare i kemi eller biologi som undervisar på högstadiet eller gymnasiet. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Svenska växter för lärare

Fortbildning för fysiklärare, 7, 5 hp
Nytt kurspaket för ämneslärare i fysik (högstadiet eller gymnasiet) som består av tre kurser om vardera 2,5 hp. Kursen ges på kvällstid.

Orienteringskurser/kurser på grundnivå

Många av våra orienteringskurser ges kvällstid och lämpar sig också särskilt väl för lärare. Alla kurser inom området naturvetenskap

Saknar du något?

Om du som lärare är intresserad av att fortbilda dig inom ett eller flera naturvetenskapliga ämnen, men inte hittar en kurs som passar dig i vårt utbud, så hör av dig till oss!

Marie Strandevall, utbildningsledare.

 

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-01-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?