Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fönster mot naturvetenskap

Från små molekyler, via 100 meter ner i havets djup och sedan ända till planeten mars. Såpass vidsträckt är programinnehållet för Fönster mot naturvetenskap 2017!

Under tre dagar i oktober bjuder vi in elever och lärare i årskurs 3  för att lyssna på föreläsningar, utföra enklare laborationer och få information om universitetsstudier.

Datum och tid

Den 11-13 oktober 2017.

Aktiviteterna i Göteborg sker mellan klockan 09.00 och 14.30. Andra tider gäller för aktiviteter på fältstationerna.

Vem får komma?

Fönster mot naturvetenskap riktar sig i första hand till elever i årskurs 3, eftersom flera av dem kräver förkunskaper motsvarande tredje året. Eleverna bör gå Naturvetenskapsprogrammet eller motsvarande.

Var?

Aktiviteterna kommer att vara förlagda till Göteborgs universitets lokaler i centrala Göteborg, liksom på våra fältstationer på Tjärnö (utanför Strömstad) och Kristineberg (i Fiskebäckskil).

Mer information om aktiviterrna och fullständigt schema finns på sidan Program och aktiviteter.

Lunch

Lunchwrap erbjuds för alla deltagande elever och lärare. Lunch serveras även på fältstationerna.

Anmälan

Anmälan öppnar den 24 augusti kl.10.00. Anmälan sker klassvis och endast lärare kan anmäla. I år har vi valt att ha 45 minuter långa aktiviteter, där du som lärare kan välja en eller flera aktiviteter för din klass. Först till kvarn gäller!

Du hittar anmälningslänkarna till respektive aktivitetet på sidan Anmälan, som publiceras i samband med att anmälan öppnar. Länk till sidan kommer att finnas tillgänglig här.

Sista anmälningsdag är den 6 september.

Kontakta oss

Susan Gotensparre, projektledare för Fönster mot naturvetenskap
E-post: fonster@science.gu.se

Fönster mot naturvetenskap 2016

Gymnasieelever identifierar påväxt på virtueskivor på Sjöfartsmuseet Akvariet.

Vem är mördaren på universitetet? Här gör eleverna en brottsplatsundersökning för att försöka hitta en fiktiv mördare med hjälp av bland annat DNA.

Elever besöker biologi, kemi och molekylärbiologi under ett eftermiddagspass.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-08-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?