Till startsida
Webbkarta

Obligatoriska kurser

Fakultetsstyrelsen ansvarar för att doktoranderna ges en god introduktion och får tillgång till relevant information angående regler och rutiner.

Kurserna Introduktionskurs för doktorander och Högskolepedagogisk utbildning är obligatoriska för doktorander vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Introduktionskurs för doktorander

Denna introduktionskurs är obligatorisk, omfattar 1,5 hp och ges på engelska två gånger om året, vanligtvis i mars/april och i oktober.

Kursen ska ge värdefulla insikter i forskarutbildningens regelsystem, rättigheter och skyldigheter vid Göteborgs universitet och Naturvetenskapliga fakulteten och ska tas så tidigt som möjligt i forskarutbildningen. I kursen ingår även utbildning i presentationsteknik, skrivande och publicering av artiklar med mera.

OBS: I kursen ingår en övernattning torsdag till fredag på en ort utanför Göteborg.

Nästa kurstillfälle: 27-30 mars 2017.

Använd den här länken för att anmäla dig

Introduktionskurs för doktorander - kursplan

Universitetsgemensam introduktionsdag

En universitetsgemensam introduktionsdag  för alla doktorander anordnas varje termin. Introduktionsdagen är obligatorisk.

Nästa tillfälle är 17 mars 2017.
Du anmäler dig till introduktionsdagen via den här länken

Högskolepedagogisk utbildning (HPE101)

Enligt rektorsbeslut ska doktorander vid Göteborgs universitet som ska undervisa dessförinnan ha genomgått kursen Högskolepedagogik 1, baskurs, 5 hp (HPE101).

Enligt fakultetens doktorandregler är kursen obligatorisk inom forskarutbildningen vid Naturvetenskapliga fakulteten. Doktorander som ska undervisa inom grundutbildningen ska ha genomgått kursen eller på annat sätt ha förvärvat motsvarande kunskaper.

(Doktorand som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid kan efter ansökan beviljas dispens av dekanus.)

Doktoranderna ska få möjlighet att genomgå kursen under det första forskarutbildningsåret. Även doktorander som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid, ska erbjudas den högskolepedagogiska utbildningen.

I samverkan med PIL-enheten arrangerar Naturvetenskapliga fakulteten denna kurs för sina doktorander. Kursstarter utannonseras vanligen i april och i oktober.

Kursen för våren 2017 kommer att öppnas för anmälan den 9 november 2016.

(Notera att du behöver ange institutionens kostnadsställe när du anmäler dig - kursen är dock kostnadsfri, förutsatt att du utnyttjar din plats.)

Högskolepedagogik 1, baskurs 5 hp - kursplan

Kontakt på fakultetskansliet

Henrik Tallgren
fakultetssekreterare
031-786 9874
henrik.tallgren@science.gu.se

Fakultetskansliet för naturvetenskap
Box 460
405 30 Göteborg

Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?