Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisk kemi och läkemedelskemi, masterprogram, 120 hp

Kemisk kompetens efterfrågas inom allt fler och skilda områden på arbetsmarknaden och konkurrensen om den kemiska kompetensen har på senare tid ökat något. Framför allt läkemedelsindustrin söker aktivt efter kemister och då särskilt med fördjupade kunskaper i organisk kemi, analytisk kemi och biokemi.

Masterprogrammet i organisk kemi och läkemedelskemi vid Göteborgs universitet möter genom sitt breda och samtidigt specialiserade kursutbud de krav som ställs från omvärlden på relevanta kunskaper. Programmet ger också en god bas för fortsatta forskarstudier.

Arbetsområden

Programmet ger dig grunden för att delta på den arbetsmarknad som i första hand består av forskning/utveckling inom olika kemiska industrier, från små högspecialiserade till stora multinationella, speciellt inriktade mot organisk kemi eller läkemedelskemi. Även livsmedelsindustrier, specifika analys- och synteslaboratorier eller företag specialiserade på miljöskydd och naturvård kan delvis utgöra en intressant arbetsmarknad för dig.

Innehåll

Utbildningen ger dig erforderliga kunskaper inom området design och framställning (syntes) av substanser som kan ge specifika effekter på kroppen eller utgöra grunden för nya spännande material. Programmet omfattar också fördjupade studier av organisk-kemiska reaktioner där bl a principer för stereoselektiv syntes samt metallorganisk kemi speciellt studeras. Genom den bredd som finns i forskningen och grundutbildningen på institutionen får du möjlighet att speciellt profilera programmet antingen mot organisk kemi eller mot läkemedelskemi.

Masterprogrammet på 120 hp bygger på läkemedelskemi, kandidatprogram, 180 hp, och är en avslutning på denna utbildning. Masterprogrammet innebär väsentligen fördjupning inom organisk kemi och läkemedelskemi. Det omfattar 60 hp kurser (KEM730, KEM750 & KEM760) och 60 hp examensarbete. Normalt läses kurserna under det första året och examensarbetet utförs under det andra året, men det finns möjlighet att vid behov göra vissa ändringar i ordningsföljden. Kurserna utgörs av fördjupningskurser i organisk kemi och läkemedelskemi samt breddning mot molekylärbiologi. Examensarbetet är starkt forskningsanknutet och bedrivs i nära anknytning till forskargrupper. Ämnen för examensarbetet är organisk kemi eller läkemedelskemi.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen 180 hp med 120 hp inom ämnet kemi varav 45 hp inom organisk kemi och läkemedelskemi samt Engelska B/Engelska 6. För internationella sökande gäller motsvarande kompetens. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till programmet.

Urval:

Alla som uppfyller förkunskapskraven blir kallade till intervju och intervjun används som urvalskriterium.

Organisk kemi och läkemedelskemi, masterprogram, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT17 Dag, 100 % Sen anmälan

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-11699
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2017-04-18
PROGRAMMET ÄR ÖPPET FÖR SEN ANMÄLAN Info
Till vissa utbildningsalternativ är det möjligt att göra en sen anmälan efter sista anmälningsdag. Sökande som anmäler sig sent rangordnas efter det datum som anmälan kom in och antas om behörighetskraven är uppfyllda och det finns lediga platser.
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2016-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?