Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Vill du plugga eller praktisera utomlands? Hos oss finns alla möjligheter!

Som student vid Naturvetenskapliga fakulteten har du stora möjligheter att åka utomlands som en del i din utbildning. Oavsett om du väljer att åka på utbytesstudier inom Europa eller utanför Europa, eller på utlandspraktik så kommer du att skapa minnen för livet och få en värdefull erfarenhet att ta med in i framtida studier och i arbetslivet.

Utbytesstudier gör det möjligt för dig att läsa en eller två terminer vid ett utländskt lärosäte. Du betalar inga terminsavgifter och eftersom studierna tillgodoräknas i din examen vid GU förlängs inte din studietid.

Utlandspraktik ger dig möjlighet att prova på arbetslivet, knyta kontakter och spetsa till ditt CV. Du kan välja att göra utlandspraktik under eller just efter din utbildning.

Viktiga datum

Ansökan inför hösttermin och/eller vårtermin
10 december - 1 februari.
Restplatser: 15 mars – 1 april.

Restplatser inför vårtermin
1 september- 1 oktober

Länk till restplatsansökan

Informationsträff

Under höstterminen bjuder vi in till en informationsträff för dig som funderar på att plugga utomlands under en del av din utbildning. Boka redan nu in 16 november! Mer information kommer via e-post.

Kontaktperson är Elin Fransson

Planera dina studier

Ta kontakt med den internationella koordinatorn på din institution för att diskutera utbyten och när i din utbildning som det passar bäst att åka utomlands.

Kontaktuppgifter till koordinatorerna

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?