Officiell invigning av Universitetsbron i Mariestad

Invigning

Göteborgs univeristets rektor Eva Wiberg och Mariestads kommunfullmäktiges ordförande Jan Wahn inviger den nya Universitetsbron över Tidan.

Göteborgs universitets rektor Eva Wiberg besöker Institutionen för kulturvårds verksamheter i Mariestad i samband med den officiella invigningen av den nya Universitetsbron som går över Tidan.

Klockan 13.30 klipper hon, tillsammans med Mariestads kommunfullmäktiges ordförande Jan Wahn, bandet och förklarar bron officiellt invigd.

I samband med invigningen delas fröer ut till barn från närliggande förskolor. Fröerna ska barnen plantera vid bron i vår. Därefter anordnar Mariestads kommun olika aktiviteter för alla besökare samt att Göteborgs universitet presenterar sin verksamhet i Mariestad.

Det aktuella programmet för eftermiddagen:

13:30

- Göteborgs universitets nya rektor Eva Wiberg och kommunfullmäktiges ordförande Jan Wahn klipper band och invigningstalar.
- Utdelning av fröer till barn från närliggande förskolor. Fröerna ska barnen plantera vid bron i vår.

- Tipspromenadrunda i området. Fina priser utlovas!
- Underhållning av Simon Swahnström och fika i Trädgårdens skola. Gratis!
- Presentation om Göteborgs universitets verksamhet i Mariestad.

Datum: 2018-01-19

Kategorier: Naturvetenskap, Samverkan, Kulturvård