Biologiska mångfaldens dag

Öppet hus

Fira internationella dagen för biologisk mångfald den 22 maj tillsammans med Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier!

Internationella dagen för biologisk mångfald instiftades av FN för 25 år sedan för att öka förståelsen och medvetenheten om den biologiska mångfaldens betydelse för livet på jorden. Dagen uppmärksammas över hela världen och självklart även här i västra Sverige.

-Följ med på ett koralläventyr på Sjöfartsmuseet Akvariet.
-Bygg ett insektshotell, spana in klappakvariet och lär dig mer om bläckfiskar på Havets Hus i Lysekil.
-Möt elefanten och många andra djur i en guidad rundtur i Göteborgs naturhistoriska museum.
-Besök Herbarium GB, vars samlingar av torkade växter, svampar och alger har anor från 1700-talet, och lär dig hur det går till när nya arter beskrivs.
-Upptäck växtvärldens fascinerande mångfald och träffa växtforskare i Botaniska.
-Kom till Universeum och lär dig mer om den biologiska mångfaldens betydelse och skönhet.

Varmt välkommen att fira denna dag tillsammans med oss!

Datum: 2018-05-22

Kategorier: Miljö, Mångfald, Naturvetenskap