Utställningen Unga Forskare - Regionfinal

Aktivitet

Den 27 februari är det dags för Utställningen Unga Forskares regionfinal i Göteborg, där gymnasieelever ställer ut sina gymnasiearbeten och tävlar om åtråvärda platser till finalen i Stockholm.

Det är fri entré och öppet för alla nyfikna. Skolor anmäler sig genom ett mejl till: dorotea.blank@chalmers.se

Särskilt välkomna är elever som ska påbörja sitt gymnasiearbete och behöver inspiration till ämnen och arbetssätt. Eleverna får ta del av de projekt som ställs ut samt delta under en gemensam föreläsning inom området AI.

Utställningen är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Förbundet Unga Forskare.

Program:
13.00-14:00 Utställningen är öppen för besökande gymnasieskolor
14.00-15:00 En framtid med artificiell intelligens: möjligheter och risker
Inspirationsföreläsning av Olle Häggström, professor i matematisk statistik på Chalmers.

Datum: 2020-02-27

Kategorier: Naturvetenskap