Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hedersdoktor Karna Lidmar-Bergström - "Svensk berggrundsmorfologi och samhället"

Föreläsning

Svensk berggrundsmorfologi och samhället - Geografen Karna Lidmar-Bergström, Naturvetskapliga fakultetens hedersdoktor 2018, ger en föreläsning 25 januari.

Geografen Karna Lidmar-Bergström utsågs till hedersdoktor vid naturvetenskapliga fakulteten 2018. Den 25 januari besöker hon Geovetarcentrum och ger en föreläsning på temat svensk berggrundsmorfologi och samhället.

Motivering till hedersdoktorstiteln:
Karna Lidmar-Bergström har på ett betydande sätt utvecklat metoder för analys av urbergets storskaliga landformer i relation till de yngre sedimentära bergarterna med den Sydsvenska domen som modellområde, samt genom studiet av rester av preglacial vittringstäcken på ett övertygande sätt visat på djupvittringens betydelse för landskapsutvecklingen.

Det senare har under en lång tid skett i gott samarbete med institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, genom handledarskap och forskningssamarbete.

Karna Lidmar-Bergström engagemang för betydelsen av kunskap om geomorfologi i samhället, exemplifierat genom ett stort antal populärvetenskapliga artiklar samt under senare år även debattartiklar i dagspressen, bör också framhållas.


Läs mer om 2018 hedersdoktor:
https://science.gu.se/fakulteten/hedersdoktorer

Föreläsare: Karna Lidmar-Bergström

Datum: 2019-01-25

Tid: 13:00 - 14:00

Kategorier: Hållbar utveckling, Forskning, Sustainable development, Miljö, Naturvetenskap

Arrangör: Emily Whitehurst Zack

Plats: Geovetarcentrum, Guldhedsgatan 5 A
Alexandria

Kontaktperson: Emily Whiehurst Zack

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2018-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://science.gu.se/aktuellt/Aktuellt+Detalj/?eventId=70136819237
Utskriftsdatum: 2019-06-19