• Ny professor i kulturvård

[2018-01-22] Fem frågor¿ ¿ till Gunnar Almevik, som utnämnts till professor i kulturvård med inriktning mot hantverksvetenskap vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Får pris för sin forskning

[2018-01-17] Forskaren Erik Sandblom har tilldelats den prestigefulla President¿s medal från Society for Experimental Biology för sin forskning.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-02] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Nära 20 000 forskare har nu skrivit under den andra varningen till mänskligheten - nu även på svenska

[2017-12-27] För 25 år sedan skrev the Union of Concerned Scientists tillsammans med mer än 1700 oberoende forskare, inklusive majoriteten av de nu levande nobelpristagarna, under 1992 års ¿World Scientists Warning to Humanity. Nu 25 år senare kommer en andra varning från världens forskare.

• Grönska viktigt för stadsmiljö och hälsa

[2017-12-21] Parker och grönområden betyder mycket för stadsmiljön. Urban grönska förbättrar stadens mikroklimat och luftkvaliteten. Grönområden kan också användas för rekreation och betyder mycket för den biologiska mångfalden.

• Professor Deliang Chen invald i den kinesiska vetenskapsakademin

[2017-12-20] Professor Chen är känd för sina betydande bidrag till vetenskapen i världen. Han har unik expertkunskap inom det forskningsfält som studerar klimatförändringar och deras inverkan på vattencykeln, särskilt i Tibet. Nu väljs professor Chen in i den prestigefulla vetenskapsakademin Chinese Academy of Sciences.

• Genuttryck förklarar färgskillnader mellan fågelarter

[2017-12-19] Genuttryck förklarar färgskillnader mellan fågelarter

• Roger Butlin invald utländsk ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin

[2017-12-19] Den 13e december beslutade KVA att hedra Roger Butlin med inval som utländsk ledamot i klassen för biologi. Inval av utländska ledamöter är ett erkännande av ett livsverk inom forskningen.

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-18] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.

• SDG Christmas Calendar Goal 15

[2017-12-15] Watch interview with Alexandre Antonelli, Biological & Environmental Sciences at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 15: Life On Land.