Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny docent forskar om sjömat

  [2018-02-15] Tre frågor till Friederike Ziegler som antagits som oavlönad docent i marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Undersöker isarnas betydelse för klimatet

  [2018-02-15] En forskningsexpedition till Antarktis kommer att studera vad som lever under Antarktis flytande glaciärer. -Vi vill ta reda på vilka arter som lever under isen och försöka förstå vad som händer när isen försvinner från tidigare istäckta bottnar i Antarktis, säger Thomas Dahlgren, forskare från Göteborgs universitet.

 • Plastindustrin läcker mängder av mikroplast

  [2018-02-14] Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Och trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen.

 • Ny struktur upptäckt i mänskliga spermiesvansar

  [2018-02-12] För att en spermie ska kunna simma och ett barn bli till behövs en väl fungerande spermiesvans. Genom att använda cryo-elektrontomografi har forskare vid Göteborgs universitet, tillsammans med forskare i USA, hittat en helt ny nano-struktur inne i spermiernas svansar.

 • Ny docent i beräkningsbaserad kemi

  [2018-02-08] Tre frågor till Samuel Genheden som antagits som oavlönad docent i beräkningsbaserad kemi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Ny docent i matematik

  [2018-02-07] Tre frågor till Magnus Goffeng som antagits som oavlönad docent i matematik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Film om doktorandkurs i hållbart vattenbruk

  [2018-02-06] I oktober 2017 samlades dokorandstudenter från hela världen för att studera hållbabart vattenbruk. Möt några av deltagarna i den här filmen från SWEMARC.

 • Synliggör medeltida kyrkoarkitektur

  [2018-02-06] Kyrkoarkitektur från 1100-talet lyfts nu fram i nya studier från Göteborgs universitet. Genom att datera virket i taken och undersöka fem kyrkor i Västergötland har den tidigmedeltida arkitekturen blivit synlig. Det handlar om våra allra äldsta rum.

 • Utvecklar nya statistiska modeller för spatial data

  [2018-02-05] Tre frågor till David Bolin som antagits som oavlönad docent i matematisk statistik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Kontrollerar optik med magnetfält

  [2018-01-26] Forskare vid bland annat Göteborgs universitet har lyckats få en glasskiva belagd med nanomaterial att fungera som optik som är justerbar i realtid. - Det här öppnar för helt nya möjligheter att skapa ultratunna optiska komponenter vars egenskaper kan förändras med en knapptryckning, säger Alexander Dmitriev, professor vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Naturvetenskap/GU på Twitter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. För PC kan du använda Firefox eller IE 7. För Mac fungerar det med Safari eller Firefox.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?