Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Göteborgsforskare ska studera vintern i Arktis

  [2019-01-09] För första gången ska Arktis studeras på plats under en hel vinter. Med på den unika expeditionen finns flera svenska forskare, bland annat från Göteborgs Universitet.

 • Vintergröna ris breder ut sig i fjällvärlden

  [2018-12-28] Vintergröna ris, som lingon och kråkbär, ökar i omfattning på tundran i arktiska miljöer. Riset har på många platser fördubblat sin utbredning, visar ny forskning.

 • Wallenbergpriset i matematik till matematiker vid Göteborgs universitet

  [2018-12-27] Wallenbergpriset i matematik 2018 går till David Witt Nyström, Göteborgs universitet och Dan Petersen, Stockholms universitet, för komplex analys respektive studier av geometri som del av algebra.

 • Göteborgsforskare på expedition till Antarktis

  [2018-12-20] Polarforskare från Göteborgs universitet deltar vintern 2019 i en forskningsexpedition till Amundsenhavet. Expeditionen är en del av det amerikansk-brittiska samarbetet International Thwaites Glacier Collaboration ¿ ett femårigt forskningsprogram för att förstå i vilken utsträckning Thwaitesglaciären i Västantarktis kan komma att bidra till den globala höjningen av havsnivån.

 • Göteborgs universitet framstående inom marin bioteknik

  [2018-12-19] Göteborgs universitet ligger i framkant när det gäller forskning inom marin bioteknik, det bekräftas av en ny rapport. Men kopplingen till näringslivet behöver stärkas, anser forskare.

 • Ny modell ger säkrare uppskattning av arters uppkomst och fall

  [2018-12-19] Flera miljoner arter finns på jorden idag. Dessutom har många arter dött ut under historiens gång. Det finns två metoder för att analysera arter ur ett historiskt perspektiv, genom fossiler eller DNA-analys av nu levande arter. Men metoderna ger skilda resultat. Nu har en modell skapats för att övervinna glap

 • Wallenbergpriset i matematik till David Witt Nyström

  [2018-12-18] Årets pristagare David Witt Nyström, Göteborgs universitet, och Dan Petersen, Stockholms universitet, belönas för sina studier av geometri som del av algebra och komplex analys.

 • Ny professor i fysikalisk kemi

  [2018-12-14] Fem frågor... ...till Marica Ericson som utnämnts till professor i fysikalisk kemi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Havsisen påverkar både ozonskikt och klimat

  [2018-12-13] Sedan länge vet vi att halogenerade ämnen som innehåller fluor, klor och brom, bryter ner det UV-skyddande ozonskiktet i atmosfären. Ny forskning konstaterar nu att bromerade ämnen finns i nybildad havsis, även på vintern. Och eftersom klimatförändringarna nu gör att havsis smälter i större utsträckning än förr, för att sedan nybildas, påverkar detta ozonskiktet och därmed klimatet.

 • 9 av 10 naturvetare nöjda med sin utbildning

  [2018-12-12] Nio av tio är nöjda med sin kandidatutbildning, visar en färsk undersökning bland nyligen utexaminerade naturvetarstudenter. De anser sig också i hög grad fått de kunskaper och färdigheter som behövs på arbetsmarknaden under sin utbildning. - Det är givetvis glädjande siffror och ett kvitto på att vi bedriver god utbildning, säger Per Åberg, grundutbildningsansvarig vicedekan vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Fler nyheter

Naturvetenskap/GU på Twitter

Läs nyheter som RSS

Med hjälp av RSS kan du hålla dig uppdaterad med senaste nytt från Naturvetenskapliga fakulteten. Med denna teknik får du endast nyhetsrubriker och ingresser i kronologisk ordning.

För att läsa nyheter i RSS (Rich document format Site Summary), behöver du en RSS-läsare. Det enklaste är att läsa RSS-flöden i en vanlig webbläsare. 

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?