Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anna Reymer får miljonanslag

Nyhet: 2017-11-29

Hasselblad Science, Hasselbladstiftelsens naturvetenskapliga gren, har tilldelat forskningsanslag på en miljon kronor till Anna Reymer för sin forskning inom beräkningsbiokemi med fokus på att utveckla och tillämpa molekylära modelleringsverktyg.

För sjunde året i rad har Hasselbladstiftelsen delat ut forskningsanslag till kvinnliga naturvetare. I år var Anna Reymer en av de pristagarna. 

Anna Reymer, forskare vid institutionen för kemi och molekylärbiologi.Anna Reymer studerar en av de mest centrala processerna som sker i cellerna, nämligen DNA-transkription. Den processen är utgångspunkt för reglering av genuttryck, vilket i sin tur definierar varje cells öde. Korrekt reglering av genuttryck är grundläggande för varje cells välbefinnande, medan felreglering leder till en rad problem. Hos människor är t.ex. felreglering av genuttryck kopplad till ett brett spektrum av sjukdomar inklusive cancer och autoimmuna sjukdomar, som typ 1 diabetes. I sitt arbete utför hon in-silico-experiment, vilket innebär experiment gjorda beräkningsmässigt med hjälp av datorer.

Anna kommer att använda en del av anslaget till en vistelse hos Nobelpris-tagaren Prof. Michael Levitt vid Institutionen för strukturell biologi, Stanford University, USA.

Hasselbladstiftelsens forskningsanslag till kvinnliga naturvetare är en del av Hasselblad Science och delas ut sedan 2011. Syftet är att uppmärksamma och ge kvinnliga forskare möjlighet att fortsätta med och utveckla sin forskning.

Foto: Anna Reymer, forskare vid institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborgs universitet. Fotograf: Cecilia Sandblom © Hasselbladstiftelsen.

För mer information:
Anna Reymer
anna.reymer@gu.se
 

AV:

Artikeln publicerades först på: cmb.gu.se

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?