Besök våra marina forskningsstationer under Västerhavsveckan

Nyhet: 2011-06-29

Nu börjar Västerhavsveckan 2011 - en temavecka för havsmiljön. Mellan den 29 juni och 10 juli bjuds det på 100-tals spännande och intressanta upplevelser för stora och små. Alla med Västerhavets miljö i fokus. Passa på att besöka våra marina forskningsstationer under veckan.

Under Västerhavsveckan har Sven Lovén centrum för marina vetenskaper aktiviteter både i Lysekil och på Tjärnö. Åk med på exkursion med forskningsfartyget Oscar von Sydow, lyssna till forskare om nya fantastiska rön, fiska krabbor och lär dig mer om dem eller se livet på 100 meters djup i direktsändning.

Här hittar du alla aktiviteter som Sven Lovén centrum för marina vetenskaper erbjuder under Västerhavsveckan

Om Sven Lovén centrum för marina vetenskaper
Sven Lovén centrum för marina vetenskaper är en organisation för den marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet. I Lovéncentret ingår ett flertal fartyg och mindre båtar samt två stationer för forskning och utbildning, belägna i unika miljöer vid den svenska västkusten: Kristineberg vid Gullmarsfjorden och Tjärnö vid Kosterfjorden.

Lovéncentret samlar en rad forskningsinriktningar och forskargrupper från både Göteborgs universitet och Kungl. Vetenskapsakademien. Lovéncentret är också öppet för gästforskar- och kursverksamhet året om.

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2018-09-11