Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

De får anslag från Stiftelsen för strategisk forskning

Nyhet: 2017-10-12

SSF, Stiftelsen för strategisk forskning, finansierar nu tolv nya industridoktorander. Av de tolv bidragen går två till Göteborgs universitet och naturvetenskapliga fakultetens forskare.

Årets projekt spänner från livsvetenskap till rent tekniska som kryptosäkra algoritmer för kvantdatorer, självlärande algoritmer i 5G-nät, ultra-hög tillförlitlighet i cyberfysiska system eller att utveckla billiga, energisnåla och tillförlitliga fiberoptiska sändare och mottagare.

Att förbättra metod, precision och process kring läkemedelstillverkning är temat för flera projekt.

Marica Ericson, forskare vid institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborgs universitet, får bidrag för projektet Hudtillväxt och sårläkning -nya testmetoder, i samarbete med företaget Medibiome AB.

 

Gisela Brändén, forskare vid institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborgs universitet, får bidrag för projektet En ny metod för att hitta lovande läkemedelsmolekyler, i samarbete med företaget Astra Zeneca.

Bidragen till industridoktorander löper under fem år med totalt 2,5 miljoner kronor.

Det är den vetenskapliga handledaren som utsetts, doktoranden rekryteras i många fall i samband med att forskaren får bidrag.

Länk till SSF>>

AV:

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Kasper Holgers|Sidan uppdaterades: 2019-07-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?