Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Film om doktorandkurs i hållbart vattenbruk

Nyhet: 2018-01-30

I oktober 2017 samlades dokorandstudenter från hela världen för att studera hållbabart vattenbruk. Möt några av deltagarna i den här filmen från SWEMARC. 

 

Studiebesök och gemensam matlagning 

Föreläsningar, ostonplockning och gemensam matlagning var några av programpunkterna för de doktorander som deltog i SWEMARCs tvärvetenskapliga kurs om hållbart vattenbruk. Deltagarna kom från flera olika discipliner och åtta olika länder.

Djupdykning i hållbart vattenbruk

Den första delen av kursen hölls på forskningsstationerna Tjärnö och Kristineberg och innehöll både teoretiska och praktiska moment. Under en veckas tid fick doktoranderna en djupdykning i förutsättningarna för hållbart vattenbruk. Bland annat gjordes besök på en algodling i Kosterfjorden, en musselodling i Mollösund och en landbaserad recirkulerande odling av regnbågslax. Den gemensamma nämnaren för verksamheterna var att de visar på olika möjligheter till hållbart vattenbruk.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: havochsamhalle.gu.se

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?