Film om doktorandkurs i hållbart vattenbruk

Nyhet: 2018-01-30

I oktober 2017 samlades dokorandstudenter från hela världen för att studera hållbabart vattenbruk. Möt några av deltagarna i den här filmen från SWEMARC.

Studiebesök och gemensam matlagning

Föreläsningar, ostonplockning och gemensam matlagning var några av programpunkterna för de doktorander som deltog i SWEMARCs tvärvetenskapliga kurs om hållbart vattenbruk. Deltagarna kom från flera olika discipliner och åtta olika länder.

Djupdykning i hållbart vattenbruk

Den första delen av kursen hölls på forskningsstationerna Tjärnö och Kristineberg och innehöll både teoretiska och praktiska moment. Under en veckas tid fick doktoranderna en djupdykning i förutsättningarna för hållbart vattenbruk. Bland annat gjordes besök på en algodling i Kosterfjorden, en musselodling i Mollösund och en landbaserad recirkulerande odling av regnbågslax. Den gemensamma nämnaren för verksamheterna var att de visar på olika möjligheter till hållbart vattenbruk.

Artikeln publicerades först på: havochsamhalle.gu.se

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08