Göteborgs universitet investerar i nytt forskningsfartyg

Nyhet: 2012-06-14

Rektor har tagit beslut om att investera i ett helt nytt forskningsfartyg. Det handlar om en investering runt 100 miljoner kronor.

Beslutet innebär att universitetet kommer att begära utökad låneram från regeringen. Det nya fartyget, som ersätter det tidigare forskningsfartyget Skagerack med byggår 1968, kommer att förvaltas av Sven Lovéns centrum vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Satsningen på ett nytt forskningsfartyg är en viktig infrastruktursatsning för Göteborgs universitets marina forskning och utbildning.

Foto: Forskningsfartyget Skagerack

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2018-09-11