Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hundratals elever till årets "Fönster mot naturvetenskap"

Nyhet: 2019-10-17

Den 23-24 oktober kommer närmare niohundra elever från årskurs tre besöka Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet för att lyssna på föreläsningar, göra laborationer och ställa frågor.

Fönster mot naturvetenskap är Naturvetenskapliga fakultetens aktivitet mot gymnasieskolan. Under två dagar erbjuds mängder av aktiviteter för de närmare 900 hundra elever som anmält sig och som besöker universitetet tillsammans med sina lärare.

Polarexpeditioner och forskning med drönare

Det är många spännande ämnen och aktiviteter eleverna möter. Polarforskare berättar om äventyrliga expeditioner till Nordpolen och sydpolen och levandegör hur det ser ut ombord på en isbrytare. Och forskare i geovetenskap visar hur drönare och satelliter kan användas i forskningen. Drönare har revolutionerat många olika områden, inte bara inom geovetenskap.

Andra punkter på programmet är Liv i universum, Med hjälp av kemi kan vi tillverka läkemedel och Återbruk och byggnadsvård.

Elever och lärare får även möta naturvetarstudenter som berättar om sin studietid vid Göteborg universitet och om studentlivet i Göteborg.

Undersöker alltifrån träd till Iphone

Besöksdagarna bjuder också på mängder av laborationer, till exempel får eleverna titta på kärnor från träd i bergsregioner och med trädkärnornas hjälp granska tidigare klimathändelser.

Varifrån metallen i Iphonen kommer prövas i andra försök. Och det finns också möjlighet att undersöka varför antibiotika hjälper vid vissa infektioner och inte vid andra.

Se utförliga program nedan:
Program förmidag>>
Program eftermiddag>>

Kontaktperson: Marie Jensen, samordnare, 031-7869851, 0766-229851, marie.jensen@science.gu.se
 

AV:

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Kasper Holgers|Sidan uppdaterades: 2019-07-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?