Lärare på forskningsexpedition till Arktis

Nyhet: 2014-04-28

Högstadieläraren Anna-Carin Bäckebo från Borlänge har fått turen att följa med forskningsfartyget Oden på den stora internationella expeditionen SWERUS-C3 i sommar.
- Mina elever tycker att det är lika spännande som jag, säger Anna-Carin Bäckebo.

I början av juli bär det iväg. Under 6 veckor ska Anna-Carin dela utrymme med forskare från bland annat Sverige, Ryssland, USA, Storbritannien och Kanada. Hon är nyfiken på forskarvärlden och på att få med sig nytt material hem till undervisningen.

- Förutom att lära mig mer ser jag också fram emot att få se och uppleva djurlivet i Arktis, säger Anna-Carin Bäckebo.

Hennes handledare är professorn och marinkemisten Leif Anderson från Göteborgs universitet.

- Anna-Carin ska delta i forskningsgruppen och vara med på allt som är möjligt, säger Leif Anderson.

Med erfarenhet av tio års undervisning i matematik, kemi, fysik, biologi och teknik på högstadiet är Anna-Carin fylld av förväntan att lära sig nytt och att få komma till Arktis där hon inte varit tidigare.

- Jag hoppas kunna förmedla mina kunskaper och erfarenheter både till elever och föräldrar när jag kommer hem, säger Anna-Carin, som är lärare på Maserskolan i Borlänge.

Lyssna på radiointervju med Anna-Carin Bäckebo och Leif Anderson >>

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08