Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sixten Heymans pris 2013 till geofysiker vid Göteborgs universitet

Nyhet: 2012-12-20

Erik Sturkell, professor i tillämpad geofysik, får Sixten Heymans pris 2013 för betydelsefulla insatser inom geofysikens område.

Erik Sturkells forskning rör i huvudsak vulkanologi med fokus på magmarörelser samt konsekvenser av större meteoritnedslag. Båda forskningsområdena har stor betydelse för livets utveckling på jorden och mänsklighetens framtid.
Studier av magmarörelser är betydelsefulla för att förstå hur och när vulkanutbrott sker. Meteoritnedslag kan bära information om dramatiska klimatförändringar under jordens geologiska utveckling.

Sixten Heymans pris delas ut vart tredje år, varannan gång till en svensk skönlitterär författare och varannan gång till en svensk naturvetare. 2010 års pristagare var Klas Östergren.
Pristagaren utses av Göteborgs universitet och prissumman för 2013 är på 300 000 kronor.

Sixten Heymans pris har utdelats sedan 1938. Priset instiftades genom en donation från Göteborgsföretagaren Sixten Heyman på 1920-talet.

Fotograf: Johan Wingborg
 

AV:

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?