Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet behöver bli mer jämställt

Nyhet: 2012-02-28

En nyligen genomförd studie visar brister i jämställdheten på Naturvetenskapliga fakulteten. Resultatet visar bland annat att fler män än kvinnor stannar kvar inom universitetet efter disputationen, och att det rådande forskaridealet präglas av maskulina kvaliteter.

Bland fakultetens doktorander är nästan hälften kvinnor, men bland lektorer och professorer dominerar männen. Att det inte är mer jämställt kan bero på de normer och attityder som finns, visar studien Jämställda fakulteter?.
- Det positiva är att vi fått en undersökning som ger en vägledning om vad vi borde jobba med för att snabbare utvecklas mot en jämställd fakultet. Nu måste vi internt diskutera hur vi ska jobba vidare med frågan, säger dekanus David Turner, som är en av initiativtagarna till studien.

Fakta
Studien Jämställda fakulteter? består av en kvantitativ kartläggning av könsbalansen vid Utbildningsvetenskapliga och Naturvetenskapliga fakulteterna vid Göteborgs universitet genomförd av Charlotte Silander, samt en kvalitativ intervjustudie av jämställdhet och normer vid Naturvetenskapliga fakulteten genomförd av Anna Peixoto och Anna-Karin Wyndhamn.
 

AV:

Kontaktinformation

Carina Eliasson, pressinformatör

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A

Telefon:
031-786 98 73

Naturvetenskap/GU på Twitter

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 Twitter  Youtube  Instagram    Facebook

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?