Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Naturvetenskapliga fakulteten: Information om covid-19 för nya studenter hösten 2020

Under våren 2020 ställde Göteborgs universitet om till distansstudier, för att på så sätt bidra till att minska smittspridningen. Hösten 2020 kommer vi att i en begränsad omfattning återgå till ordinarie undervisningsformer, vilket innebär att vissa moment kommer att genomföras på campus.

Frågor och svar om höstens utbildning

Måste jag vara på plats i höst?
Ja, eftersom vissa moment förväntas ske på campus så behöver du kunna vara på plats i Göteborg eller Mariestad.

Vilken typ av undervisning kommer att ske enligt ordinarie undervisningsform?
Vissa praktiska moment som laborationer, övningar och fältstudier kommer att ske på plats, under förutsättningen att de följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning. Enligt rektorsbeslut ska även introducerande moment för nyantagna studenter prioriteras vid en återgång till campusundervisning, vilket innebär att du som ny student kommer att ha fler moment på plats än andra studenter.

Kommer all undervisning ske på campus?
Nej, moment i undervisningen som inte kräver fysisk närvaro kommer till största del att ske på distans, med hänsyn till att fortsatt minska smittspridningen.

När får jag reda på vilka moment som sker på distans och vilka som sker på campus?
Nyantagna studenter kommer att få program- eller kursspecifik information kring obligatoriska moment på campus i samband med antagningsbeskedet.

Vad gäller för mig som har undervisning på Campus Johanneberg?
Samordning kommer att ske med Chalmers, som har liknande principer för återgång till campusundervisning.

Blir det något gemensamt välkomnande för mig som ny student?
Det gememsamma välkomnsarrangemanget i universitetets aula för alla fakultetens nya studenter kommer i år att ersättas med någon typ av digitalt evenemang.

Studentkåren planerar för någon typ av studiesociala aktiviteter i Göteborg som går att genomföra genom att beakta myndigheternas rekommendationer för minskad smittspridning.

Kan jag flytta till mitt studentboende även om delar av undervisningen sker digitalt?
Ja.

Vilket ansvar tar Naturvetenskapliga fakulteten för att jag ska känna mig säker på campus?
Naturvetenskapliga fakulteten arbetar med ta fram riktlinjer för att, när höstterminen startar, begränsa antalet personer i lokalerna så att folkhälsomyndighetens riktlinjer följs.

 

Sidansvarig: Kasper Holgers|Sidan uppdaterades: 2020-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?