Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet arbetar med naturvetenskaplig och matematisk utbildning och forskning.

Fakulteten med dess sju institutioner samlar forskning och utbildning inom biologi, geovetenskaper, fysik, kemi, kulturvård, marina vetenskaper, matematik, miljövetenskap och molekylärbiologi.

Vår forskning spänner över stora områden – allt ifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Unikt för landet är forskningen inom kulturvård. Göteborgs universitet är också ett av de ledande i Europa inom marin forskning.

Vi utbildar framtidens naturvetare och matematiker. De kommer att kunna vara med och lösa många av framtidens utmaningar. Möjligheterna för nästa generations naturvetare är oändliga. Vi erbjuder utbildning på grundnivå, på avancerad nivå och på forskarnivå med nära kopplingar till vår forskning.

Snabbfakta

7529

Studenter

98

Professorer

167

Doktorander

744

Anställda

991

Mkr i intäkter

 

Sidansvarig: Erika Hoff|Sidan uppdaterades: 2017-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?