Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vision och mål

Universitetets vision för år 2020 visar vägen framåt. 

”Med kvalitetsdriven forskning, utbildning och samverkan i en inspirerande miljö, uttalat samhällsansvar och globalt engagemang bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid”

Naturvetenskapliga fakulteten bidrar till att förverkliga universitetets vision och har följande prioriterade mål i fokus för den kommande treårsperioden:

  • Forskningens och utbildningens höga kvalitet ska upprätthållas genom ett målmedvetet strategi- och profileringsarbete, där lärarnas och personalens arbetsvillkor ställs i centrum.
  • Vi ska arbeta för ökad internationell samverkan inom såväl forskning som utbildning.
  • Forskarutbildningen ska hålla hög vetenskaplig nivå och utbilda morgondagens forskare för såväl arbete inom akademin som i samhället i övrigt.
  • Naturvetenskaplig bildning ska vara ett naturligt inslag i fakultetens utbildningsuppdrag.
  • Pedagogisk utveckling, excellenta lärare, internationalisering och samverkan med skola, lärarutbildning och omgivande samhället ska vara grundstenar i våra utbildningar.
  • På vår arbetsplats ska medarbetare trivas och ha möjlighet att påverka verksamheten och sin egen arbetssituation.
  • Frågan om finansiering av läraranställningar med anslagsmedel ska särskilt prioriteras för att öka vår konkurrenskraft.

Vision 2020

Universitetsstyrelsen beslutade den i september 2012 om Vision 2020, universitets styrdokument för 2013-2020.

Strategierna omsätts i treåriga, rullande handlingsplaner som varje fakultet och institution utarbetar för att nå sina uppsatta mål. Här finns Naturvetenskapliga fakultetens handlings- och verksamhetsplan.

Handlings- och verksamhetsplan 2020

Handlings- och verksamhetsplan 2019-2020

Handlings- och verksamhetsplan 2018-2020

 

 

Sidansvarig: Kasper Holgers|Sidan uppdaterades: 2019-11-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?