Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Licentiatexamen - råd och anvisningar

Utbildning på forskarnivå vid Naturvetenskapliga fakulteten kan leda till såväl licentiatexamen som doktorsexamen. Licentiatexamen kan endera vara ett steg i utbildningen på forskarnivå till filosofie doktor, eller en slutexamen.

Naturvetenskapliga fakulteten har beslutat att "möjlighet skall finnas att under vissa omständigheter anta studenter till licentiatstudier vid naturvetenskapliga fakulteten. Huvudregeln skall dock vara att anta studenter till doktorsstudier."

Vid antagning till licentiatutbildning ska en särskild motivering införas i den individuella studieplanen. En forskarstuderande som ursprungligen antagits till en utbildning som avslutas med licentiatexamen kan inkomma med ansökan till doktorsexamen. Denna ansökan görs i konkurrens med andra ansökningar till doktorsexamen. Det finns alltså ingen automatisk platsgaranti.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2014-08-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?