Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rutiner för seminarium

Licentiatseminarium ska äga rum en vardag under perioderna 1 september – 22 december och 7 januari – fredagen en vecka före midsommar. En opponent, vars uppgift är att penetrera uppsatsen samt ställa frågor i samband med seminariet, ska utses.

Beslut om seminarium

Prefekten beslutar om tid och plats. Doktorandexaminatorn sänder in förslag om tid, plats och granskare senast fem veckor innan seminariet och beslut fattas sedan av respektive prefekt. Den särskilda granskaren har i uppdrag att kritiskt granska uppsatsen.

Betyg


Uppsatsen bedöms med betyget godkänd eller underkänd. Beslut om betyg fattas av doktorandexaminator. Då även kursdelen är avklarad läggs allt in i Ladok och du ansöker elektroniskt om licentiatexamen.

Ansökningsformulär (öppnas i nytt fönster)

Spridning av uppsatsen och information om seminariet


Uppsatsen ska finnas tillgänglig på institutionen under minst tre veckor före seminariet under terminstid. Samtidigt insändes kopia av beslut om licentiatseminarium samt ett exemplar av uppsatsen till fakultetskansliet.

Det bör observeras att uppsatsen ska finnas allmänt tillgänglig i tillräckligt antal exemplar under denna treveckorsperiod för att det ska vara möjligt att göra en tillfredsställande granskning av uppsatsen vid seminariet. Fakulteten rekommenderar därför att ett exemplar av uppsatsen sänds till varje sådan institution vid högskoleenhet i landet inom vars verksamhetsområde ämnet för uppsatsen faller. Information om var uppsatsen finns tillgänglig och när seminariet ska hållas kungörs av institutionen.

Sidansvarig: Linnéa Magnusson|Sidan uppdaterades: 2018-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?