Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Den vetenskapliga uppsatsen

Det självständiga arbetet ska resultera i en uppsats över ett eller flera begränsade problem behandlade med för ämnet adekvata vetenskapliga metoder. Licentiatuppsatsen ska i största möjliga utsträckning skrivas som en sammanläggningsuppsats.

Det rekommenderade språket är engelska, men uppsatsen får även skrivas på svenska. Kraven på originalitet och självständigt utförande av uppsatsen är av samma art men inte av samma omfattning som för en doktorsavhandling.I de fall det vetenskapliga arbetet och författandet av ingående artikel eller artiklar utförts av två eller flera personer gemensamt, ska ändå den enskilde licentianden skriva en egen introduktion till uppsatsen ("kappa").

Referat


Till uppsatsen ska fogas ett kort referat (abstract). Referatet ska skrivas på engelska och ge en kort och klar översikt över uppsatsens väsentliga innehåll. Referatet ska innehålla cirka 250 ord. Under referatet ska nyckelord av betydelse för sökning i elektroniska källor anges.

Sidansvarig: Linnéa Magnusson|Sidan uppdaterades: 2018-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?