Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regler

Regelverket och rutinerna för utbildning på forskarnivå beskrivs i ett antal styrdokument som har fastställts av olika instanser.

I Högskoleverkets doktorandhandbok ges en beskrivning av högskolesystemet i Sverige. Göteborgs universitet och Naturvetenskapliga fakulteten har dessutom antagit lokala regler för utbildning på forskarnivå.

Följande regelverk gäller för forskarutbildningen vid fakulteten:
 

StyrdokumentFastställt av
Högskolelagen (HL)Riksdagen
Högskoleförordningen (HF) och övergångsbestämmelser (SFS 2006:1053, pdf)Regeringen
DoktorandreglerUniversitetsstyrelsen/
Fakultetsstyrelsen
Miniminivåer för förlängningsdagar per år med anledning av doktoranders fullgjorda
förtroendeuppdrag, bilaga 1 doktorandregler
Rektor/
Fakultetsstyrelsen
Antagningsordning (länken går till Medarbetarportalen)Universitetsstyrelsen
Allmänna studieplaner (se länkarna i högermenyn)Fakultetsstyrelsen
Individuella studieplanen (pdf)Prefekten
Handläggningsordning för anmälningar av avvikelser från Göteborgs universitets lokala studiereglerDekanus
Hanteringsordning för information om forskarutbildningskurserDekanus

Allmänna studieplaner

Naturvetenskapliga fakultetsstyrelsen har fastställt allmänna studieplaner för fem huvudämnen: naturvetenskap, kulturvård, matematik,  matematisk statistik och matematik/naturvetenskap inriktning utbildningsvetenskap. Studieplanerna innehåller det huvudsakliga regelverket och baseras på Högskoleförordningen, universitetets antagningsregler, universitetets doktorandregler samt fakultetsspecifika regler.

Studieplanerna beskriver utbildningens mål och innehåll, regler för behörighet, urval, antagning, finansiering, individuell studieplan samt examination och examensbenämning för det aktuella ämnet. Högskoleverkets doktorandhandbok rekommenderas om du vill ha ytterligare information kring dessa frågor.

Individuell studieplan

Den individuella studieplanen tydliggör vilka rättigheter, skyldigheter och förväntningar som finns mellan fakulteten, institutionen, handledaren och doktoranden.

Naturvetenskapliga fakulteten har fastställt en mall för den individuella studieplanen som ska användas. Varje doktorand ska ha utvecklingssamtal minst en gång per år. Samtalet ska ledas av en lärare som inte ingår i doktorandens handledargrupp.

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?