Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning inom naturvetenskap, matematik och kulturvård

Naturvetenskap omfattar allt ifrån den minsta partikel till det oändliga universum. Den naturvetenskapliga forskningen ökar ständigt våra kunskaper om människan och vår omgivning, med syftet att skapa en bättre miljö att leva i – lokalt och globalt.

Vår verksamhet spänner över stora områden – allt ifrån grundläggande naturvetenskap till tillämpningar inom exempelvis miljö, klimat, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Göteborgs universitet är också ett av de ledande i Europa inom marin forskning, och flera stora internationella forskningssamarbeten leds härifrån. Inom fysik, matematik och kemi finns långtgående samarbete med Chalmers. Inom livsvetenskaperna finns ett nära samarbete med Sahlgrenska akademin och sjukhuset. Unikt för landet är forskning inom kulturvård, där man från en naturvetenskaplig utgångspunkt studerar ämnen med tvärvetenskapliga kopplingar till humaniora, samhällsvetenskap, konst och arkitektur. Forskning inom hantverk sker i nära samarbete med Hantverkslaboratoriet som samlar kunskap inom området.

 

Nyfiken på våra forskare

Forskarna Mats Olsson och Willow Lindsay från Institutionen för biologi och miljövetenskap berättar om deras forskning inom evolutionsbiologi.

Sidansvarig: Kasper Holgers|Sidan uppdaterades: 2017-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?