Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pressmeddelanden

 • Läppfisk på rymmen

  [2018-03-21] Läppfisk fångas och säljs levande till laxodlingar för att bekämpa laxlus. Nu rymmer läppfiskar från laxodlingarna vilket kan få stora konsekvenser för lokala bestånd, visar ny forskning.

 • Nu skapas en ny nationell arena för marin forskning och innovation

  [2018-03-13] Genom ett nytt samarbete mellan fem starka forskningsaktörer tas nu första steget i skapandet av en nationell arena för marin forskning och innovation. Ett avtal har undertecknats för att utveckla en unik forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt under namnet Kristineberg Marine Research and Innovation Centre.

 • Nytt lexikon synliggör betydelsefulla svenska kvinnor

  [2018-03-08] Den 8 mars lanseras Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, som lyfter fram tusen kvinnor och deras insatser i det svenska samhället under århundradena. Och framöver blir det tusen kvinnor till - minst.

 • Temperaturökningen påverkar världens jordar olika

  [2018-03-02] När klimatet blir varmare ökar också risken att marken, som då släpper kol, kommer att fungera som en ¿kolbomb¿ och ytterligare skynda på klimatuppvärmningen. Men effekten på olika jordar varierar, visar ny forskning.

 • Nya mätmetoder ger effektivare omvandling av biomassa

  [2018-02-28] För att omvandla skogsavfall till transportbränslen och andra produkter krävs förbättrade industriella metoder. Nu utvecklas ny mätteknik av forskare vid Göteborgs universitet som gör det möjligt att mäta och styra bildningen av viktiga komponenter i processen.

Fler pressmeddelanden

Prenumerera via RSS

Prenumerera på pressmeddelanden

Sidansvarig: Carina Eliasson|Sidan uppdaterades: 2011-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?