Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vilken växt? Tävling i artkunskap för årskurs 5

Vilken växt? är en tävling för barn i årskurs 5 som anordnas av institutionen för biologi och miljövetenskap i samarbete med Göteborgs botaniska trädgård.

Runt 300 000 växtarter har sitt hem på jorden, och av dem växer omrking 2000 i Sverige. Men det är endast ett fåtal människor som utan att tveka skulle kunna känna igen och sätta namn på en tiondel av de mest vanliga. De flesta vuxna kanske känner till vitsippa och tussilago, men när man pratar om våra skogsbildande, lövfällande träd är det redan mycket sämre ställt. För inte att tala om alla små örter och gräs.

Samtidigt är det självklart svårt att få ett förhållande till naturen om man inte vet vad som finns i den. Om vi vill att våra barn ska bli bättre på att vårda den biologiska mångfalden i framtiden måste vi börja tidigt och hjälpa dem att få uppleva hur intressant det är med alla färger, livsformer och ekologiska samspel som våra blomväxter uppvisar. Göteborgs universitet vill gärna hjälpa till i det arbetet genom tävlingen Vilken Växt?

Vill du delta i Vilken Växt-tävlingen?

Kontakta i så fall:
Helen Ekvall
Göteborgs botaniska trädgård
Tel: 0703-698879
E-post: helen.ekvall@vgregion.se

Tussilago
Kastanj
Stinknäva
Bär
Björk
Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2016-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?