Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Här finns vi

Göteborgs universitet har inget samlat campus, utan vi finns på många olika ställen runt om i Göteborg. Det gäller i hög grad även våra naturvetenskapliga utbildningar, som är utspridda på en rad olika byggnader i och utanför Göteborg.

Vill du se hur det ser ut i och omkring våra hus? Kika på bilderna från vår huskampanj på instagram

Bilder som visar byggnaderna på Campus JohannebergCampus Johanneberg

Här finns våra institutioner för matematik, kemi och fysik, som delar lokaler med Chalmers. Campus Johanneberg kallas även för Chalmersområdet. Närmaste hållplats: Chalmers

Bild på BotanhusetBotanhuset

En del av institutionen för biologi och miljövetenskap håller till i lokaler i direkt anslutning till botaniska trädgården på Carl Skottbergs gata, liksom institutionen för marina vetenskaper. Här finns också herbariet. Närmaste hållplats: Botaniska trädgården.

Bild på ZoologenZoologen

En annan del av institutionen för biologi och miljövetenskap, som vanligtvis kallas för zoologen. Zoologen ligger på Medicinareberget, och känns igen av den karaktäristiska väggmålningen. Närmaste hållplats: Medicinaregatan.

Bild på LundberglaboratorietLundberglaboratoriet/Medicinarelängan

Här håller framför allt molekylärbiologer, kemister och farmaceuter till. Men i korridorerna kommer du även att träffa studenter som läser på Sahlgrenska akademin, det vill säga de som till exempel ska bli läkare och sjuksköterskor. Närmaste hållplats: Medicinaregatan.

Bilder från GeovetarcentrumGeovetarcentrum

I den stora tegelbyggnaden i anslutning till Wavrinskys plats hittar du framför allt geovetare, geografer och kulturvårdare. Närmaste hållplats: Wavrinskys plats.

Bilder på och inifrån byggnaderna i MariestadTrädgårdens skola, Mariestad

Här bedrivs utbildning och forskning inom trädgård- och landskapsvård samt byggnadsvård.

Bild på fältstationernaFältstationerna på Kristineberg och Tjärnö

Lovéncentret är en marin infrastruktur, det vill säga faciliteter som används av både forskare och studenter. Lovéncentret finns på två ställen utmed västkusten, på Kristineberg i Fiskebäckskil och på Tjärnö utanför Strömstad. Här finns såväl laboratorier som fartyg.

Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2017-08-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?