Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biologi och molekylärbiologi på Göteborgs universitet

Vill du vara med och skapa en friskare värld som värnar om biologisk mångfald? Är du intresserad av de biologiska processer som styr liv? Då ska du läsa biologi!

Att vara expert på levande system - från arvsmassans och cellernas struktur och funktion till organismernas samspel med varandra och omgivningen - ger biologen stora möjligheter att verka inom flera olika arbetsfält. Fördjupade kunskaper i biologi behövs bland annat för att bevara den biologiska mångfalden, och för att utveckla nya och effektivare biotekniker.

När du läser biologi i Göteborg kan du lära dig allt från hur cellerna fungerar till mekanismerna bakom evolution och anpassning. Vi erbjuder dig ett rikt program- och kursutbud där du kan förena ditt intresse för biologi med tillämpningar inom förvaltning och industri. Du kommer att få känna på olika miljöer; från bäckar till hav, från ängar till berg, från cellodlingar till reningsverk. Utbildningen bedrivs av aktiva forskare och har en stark forskningsanknytning. Vi har många internationella kontakter, vilket avspeglas i undervisningen.

 Arbete och karriär

"Jag är nyfiken och vill veta hur grejer fungerar" Läs mer om Susanna Falkbrings väg till drömjobbet

Mer information om biologernas arbetsmarknad

Student i biologi

Information i Studentportalen för dig som studerar biologi

Vad hände efter studierna?

Varför läsa biologi?

Petra KnutsonHon drömmer om ett liv i regnskogen

Läs hela artikeln med Petra Knutson

Emil Plomin ”Jag trivs jättebra i Göteborg – den lilla storstaden”

Läs hela artikeln med Emil Plomin
 

Se också filmen med studenten Johan Höglund:

Institutionsplugg
Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2015-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?