Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsprogram och kurser inom biologi

Kandidatprogram på grundnivå, 180 hp

Biologi i Göteborg erbjuder två utbildningsprogram som ger dig en kandidatexamen i ämnet biologi. Inom varje program finns utrymme för fria kursval, som ger dig möjlighet att sätta en egen prägel på din utbildning.

Masterprogram på avancerad nivå, 120 hp

Masterprogram är tvååriga påbyggnadsutbildningar som har en treårig kandidatutbildning som förkunskapskrav. Idag finns fem masterprogram i biologi.

Fristående kurser

I stället för att välja något av våra program kan du också komponera en egen examen i biologi genom att läsa fristående kurser ur vårt breda utbud. Kurserna kan läsas på hel- eller deltid, på sommaren, som distanskurs eller som nätbaserad kurs. Du har alltså stora möjligheter att själv plocka ihop kurser till en egen examen, eller bara läsa en enstaka kurs för bildningens skull. Läs mer i examensbestämmelserna.

Kurser på grund- och avancerad nivå

Här finns orienteringskurser och baskurser som inte kräver några tidigare studier, fördjupningskurser och examenskurser som kräver ett visst antal avklarade poäng. Det finns också stödämen som ingår i kandidatprogrammen och som kan vara lämpliga att läsa för att bredda utbildningen och som kan vara förkunskapskrav till vissa fördjupningskurser. Orienteringskurser kan inte räknas in i de 90 högskolepoäng i huvudämnet (biologi/molekylärbiologi) som krävs för kandidatexamen.

Orienteringskurser | Baskurser | Stödämnen | Fördjupningskurser | Examenskurser

Distanskurser, kvällskurser och sommarkurser

Nätkurser i biologi på distans | Biologikurser på kvällstid |
Biologikurser under sommaren

Kurser för lärare och lärarstudenter

Kurser inom lärarprogrammet | Kurser för för dig som arbetar som lärare

Sök till våra utbildningar

Anmälan för studier på höstterminen öppnar 15 mars. Sista sökdag för ordinarie anmälan är 15 april. Anmälningskoder hittar du på respektive kurs- eller programsida.

Mer om anmälan och antagning.

Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2019-05-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?