Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examenskurser

En examenskurs ger fördjupade kunskaper inom något av biologins forskningsområden och förbereder för arbetsliv och forskarstudier. Kursen består av ett enskilt vetenskapligt arbete under handledning och den avslutas normalt med en skriftlig och en muntlig redogörelse.

Innan du söker examenskurs är det bra att ta reda på vilka möjliga examensprojekt det finns tillgängliga på institutionen eller undersöka om det projekt du själv har hittat utanför biologiinstitutionerna (till exempel på företag/myndigheter) kan godkännas som ett examensarbete i biologi/molekylärbiologi.

Förlag på projekt på Instutionen för biologi och miljövetenskap

Möjliga handledare till projekt på Institutionen för kemi och molekylärbiologi

Du söker den examenskurs du vill göra på antagning.se. När vi har fått in din ansökan skickar vi ut en svarsblankett där vi ber dig precisera inom vilket område du vill göra ditt examensarbete (gäller examensarbete på kandidatnivå). Detta förmedlar vi sedan till kursledarna som kan hjälpa dig att ta fram möjliga projekt. Det är därför viktigt att du kontaktar kursledaren innan du planerar att påbörja ditt arbete för att diskutera projekt och handledare.

Examenskurs, grundnivå 15 hp

Kursen kan användas som examenskurs för kandidatexamen inom biologi/molekylärbiologi. Efter överenskommelse med handledare och kursledare kan examenskursen registreras som 30 hp.

Kursstart: Varje period (jan-mars, mars-juni, juni-aug*, sept-okt och nov-jan), helfart dag.
*efter överenskommelse med handledare/kursledare

 

 

För att vara behörig till examenskurs på kandidatnivå krävs:
Godkända Baskurser i biologi/molekylärbiologi (BIO900-920)* samt minst en genomgången fördjupningskurs, 15 hp inom samma ämnesområde som examenskursen.

*Det ges dispens om du har klarat minst 60 av 75 hp på baskurserna.

Examenskurs, avancerad nivå 30 hp

Examenskurs 30 hp är tänkt att användas för masterexamen i biologi. Examenskurs på 45 resp. 60 hp kan göras inom samma inriktning som 30 hp efter överenskommelse med kursledaren. Om du är intresserad av att göra ett examensarbete på 45 eller 60 hp så söker du examenskursen på 30 hp och kontaktar sedan kursledaren när du blir antagen på kursen för att diskutera möjligheten till ett mer omfattande arbete.

Kursstart: Varje period (jan-juni, mars-aug*, juni-okt*, sept-jan och nov-mars*), helfart dag.
*efter överenskommelse med handledare/kursledare

För att vara behörig till examenskurs på masternivå krävs:
Godkända Baskurser i biologi/molekylärbiologi (BIO900-920), minst en godkänd fördjupningskurs, 15 hp inom samma ämnesområde som examenskursen samt att ett godkänt examensarbete på kandidatnivå. OBS! Du måste vara godkänd på samtliga baskurser, här ges det ingen dispens.

BIO715 och BIO795 är nya kurser som ersätter BIO720 Ekologisk zoologi och BIO790 Växtekologi.

BIO725 ersätter BIO740 Humanfysiologi, BIO800 Växtfysiologi, BIO810 Växtmolekylärbiologi samt BIO820 Zoofysiologi.

BIO780 ersätter BIO710 Cellbiologi, BIO730 Genetik, BIO750 Immunologi, BIO770 Mikrobiologi.

 

Alla kurser och program inom biologi >>>
 

 

Kontaktinformation

Kansliet för biologiutbildning

BOX 463, 405 30 Göteborg ,

Besöksadress:
Medicinaregatan 18

Telefon:
Kansli: 031-786 2521 Utbildningsadministratörer: 031-786 2524/2526

Fax:
031-786 25 25

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2017-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?