Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Farmaci vid Göteborgs universitet

Farmaci är ämnet som kopplar ihop hälsovetenskaper med de kemiska vetenskaperna. Som farmaceut blir du expert på läkemedel och hur de framställs och verkar. Nya läkemedel utvecklas och lanseras ständigt, vilket ställer höga krav på våra farmaceutiska utbildningar.

Våra utbildningar är ämnesövergripande, vilket gör att de snabbt kan  anpassas efter den snabba utvecklingen inom det farmaceutiska området. Hos oss får du en inblick i såväl naturvetenskap, som medicin och teknik. Göteborgs universitet erbjuder två olika utbildningsprogram inom farmaci.

Receptarieprogrammet är en treårig yrkes- utbildning med läkemedel och information kring läkemedel i centrum. Du får breda och gedigna kunskaper inom kemi, fysiologi, farmakologi och farmaci för att förstå läkemedels verkan i kroppen och dess roll i sjukdomsbekämpning. Du lär dig även att tolka och förmedla information om läkemedel.  Utöver receptarieexamen kan du även få en kandidatexamen, med möjlighet att läsa vidare till en magisterexamen inom till exempel farmaci eller biologi.

Apotekarprogrammet är en femårig utbildning som leder till en apotekarexamen. Programmet ger dig en unik kombination av kemi, biovetenskap med inslag av teknik och samhällsinriktade ämnen och farmaceutiska karaktärsämnen. Utbildningen ges vid Sahlgrenska akademin.

Stor efterfrågan på receptarier

Arbetsmarknaden för farmaceuter är god. Det visar SACO:s rapport Framtidsutsikter. Om fem år kommer det att råda brist på framför allt receptarier. Antalet apotekare beräknas vara i balans med hur många som utexamineras.

Läs mer om arbetsmarknaden för farmaceuter och hur du förbereder dig för arbetslivet under din studietid.

Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2018-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?