Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur är det att läsa till receptarie?

Vi frågade Essen Amin, 23 år,  som kommer från Irak och kan fyra språk; turkiska, arabiska, turkmeniska, svenska och lite engelska.

Berätta lite om dig själv

Jag har läst klart receptarieprogrammet och har en kandidatexamen. Just nu gör jag praktik för att få min receptarieexamen. Det var nämligen så att jag gjorde mitt examensarbete på 30 hp utomlands som Erasmusstudent i Turkiet. Därför blev det först en kandidatexamen istället för en receptarieexamen. I höst började jag med min masterutbildning i Uppsala, men jag hann bara läsa två kurser där innan jag började med min praktik här i Göteborg. Jag ska fortsätta mina studier direkt efter praktiken.

Varför valde du att läsa receptarieprogrammet?

När jag valde receptarieprogrammet var målet bara att jobba på apotek, men just när jag åkte utomlands för mitt examensarbete då fick jag en helt annan syn på just läkemedel. Att läsa till receptarie innebär inte att du ska eller bara kan jobba på apotek utan man kan läsa vidare till en masterexamen och sen doktorera och då kan du föreläsa på universitet och mycket annat. Eller om man läser till en magisterexamen (1 år) eller masterexamen (2år) så kan man fortsätta med något som heter Klinisk Farmaci (1 års utbildning) och det är nytt inom vården och apoteksbranschen. Det ger en möjlighet att jobba på fler ställen än just på apotek. Du kan jobba inom läkemedelsindustrin eller socialstyrelsen eller länsstyrelsen.

Varför valde du att läsa vid Göteborgs universitet?

Jag är från Göteborg och därför valde jag Göteborgs universitet plus att jag hörde mycket om att det är bra kvalitet på universitetet.

Hur upplevde du dina studier i Göteborg?

Studierna och miljön var mycket intressanta. Vi hade även många kurser på Chalmers och det var skönt att byta miljö och träffa andra studenter från andra universitet och få höra deras syn på själva
programmet.

Vad har du för framtidsplaner?

Mina planer för framtiden är att fortsätta med min masterutbildning och ta en magisterexamen i klinisk farmaci, Sen får vi se vilka möjligheter som öppnar sig. Kanske jobba på apotek ett eller två år och samtidigt hålla på med just klinisk farmaci eller föreläsa på universitet.

Jag kan också nämna att jag, under loven, jobbar  på ett sjukhus i Norge på en medicinavdelning, dock inte som receptarie. Men man har många möjligheter just som recptarie och det är bra betalt.

 

 

Sidansvarig: Tanja Thompson|Sidan uppdaterades: 2012-03-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?